Meme Altcoin Projesinde Milyon Dolarlık Vurgun! Değer Sıfırlandı!

Kripto para karşıtlarının argümanlarından bir tanesi kripto para dünyasında meydana gelen vurgunlar ve dolandırıcılık olaylarıdır. Her geçen gün arttırılan güvenlik önlemlerine rağmen yeni bir altcoin projesinde dolandırıcılık yaşandı.

Squid Game’nin ardından meme altcoin Tsuzuki Inu’da skandal!

Squid Game’den esinlenerek oluşturulmuş SQUID token ile yapılan dolandırıcılık henüz unutulmamışken, bu sefer, Tsuzuki Inu adlı başka bir kripto para protokolünde dolandırıcılık gerçekleşti. İddiaya göre Twitter kullanıcıları, geliştiricilerin,  tüm likiditeyi yatırımcılarından aldığını fark etti. Etherscan’daki işlem geçmişi, ERC-20 tokenlarını 1.157.125 doların üzerinde değere sahip 265 Ethereum’a dönüştürdüklerini gösteriyor.

Mart ayından bu yana dolaşımda olan ve kendisini hem meme altcoin hem de oyun tabanlı kripto para olarak tanıtan  TZKI, yakın zamanda, token’ın ismini duyurmak ve fiyatını artırmak için ücretsiz bir çekiliş yapmıştı. Bildirildiğine göre, geliştiriciler yatırımcılardan TZKI token’larını takas sözleşmesi hesabına göndererek TZKI v2 tokenleri ile takas etmelerini istedi. O zamandan beri, protokolün Twitter kanalı kapatılırken, Telegram kanalı yanıt vermiyor. TZKI, kilitli likidite ile toplam 1 trilyon arza sahipti ve dolandırıcılık haberlerinin ardından ardından fiyatı neredeyse yüzde 100’e yakın düştü.

Yatırım düşünülen kripto paralar iyice araştırılmalı!

Kriptoarena.com olarak daha önce de bildirdiğimiz gibi, benzer bir dolandırıcılık olayı, Netflix’in en çok izlenen dizisi Squid Game temalı bir altcoin olan Squid Game (SQUID)’de yaşanmıştı. Squid Game Token bir gün içerisinde piyasa değerinin yüzde 99,9’unu kaybetmişti. SQUID, bir anda tek bir kırmızı mum grafiği ile 2.800 dolardan 0.005 dolara düşmüştü. Bu da birçok kişinin kaçınılmaz olduğunu düşündüğü şeyin yani projenin dolandırıcılık için kullanıldığını göstermişti.

Kripto para piyasasında rugpulled anlamına gelen bu terim, genellikle projenin geliştiricilerden oluşan ekibin kodda likiditeyi ortadan kaldırmalarına ve projeden elde edilen karı ortadan kaldırmalarına izin veren bir arka kapı kullanması anlamına geliyor. Piyasadaki pek çok analiste göre bu tarz scam altcoin projelerinin uyarı işaretleri verdiği en başından beri belli oluyor. Bu nedenle yatırımcıların, yatırım yapmak istedikleri projeleri dikkatlice inceleyip, yatırımlarını ona göre yapmaları tavsiye ediliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!