Meltem Demirörs: Bitcoin Sağlıklı Bir Düzeltme Yaşadı! HODLER’lar Satmadı!

Nisan ayındaki tüm zamanların en yüksek seviyesini takiben, Bitcoin (BTC) fiyatındaki düşüş eğilimi, ilk kez yatırımcılar için endişe verici bir hal aldu. Özellikle BTC’nin 30 bin doların altına düşmesi büyük bir paniğe neden oldu. Buna rağmen, CoinShares baş strateji sorumlusu Meltem Demirors, HODLER’ların çoğunun satış yapmadığına inanıyor ve meydana gelen bu düşüşün, panik satıcılarını piyasadan ayıklamak için sağlıklı bir düzeltme olduğunu ekliyor.

Bitcoin yoluna devam edecek: Zayıf eller ayıklandı

CNBC’ye konuşan Demirors, Bitcoin’in her ne pahasına olursa olsun hayatımızda kalıcı olduğunu ve kripto para piyasında 200 gün süren devasa artış sonrası, fiyat düşüşü yaşanmasının normal olduğunun altını çizdi ve şunları ekledi:

Bitcoin ‘in sürekli sonsuza kadar artmasını bekleyemezsiniz. Gördüğümüz şey bir düzeltme, bir daralma ve sarsılanlar sadece kağıt eller, yani zayıf eller dediğimiz yatırımcılar.

.“Kağıt eller”, yüksek finansal riske dayanamayan ve varlık fiyatı düşmeye başlar başlamaz satış yapmaya başlayan bir yatırımcıyı tanımlamak için kullanılan popüler bir piyasa terimidir. Basınca dayanıklı bir tutucu anlamına gelen “elmas eller”in tam tersidir. Bitcoin hariç kripto para piyasasının yıl boyunca yüzde 200 arttığını hatırlatan Demirörs, Bitcoin’in her zaman volatil bir varlık  olduğunu söyledi ve şunları vurguladı:

 20 bin dolara çakılsak bile hiç endişem yok.. Geçen Mart ayında Bitcoin 3 bin dolardaydı. Politikalarla ilgili çok fazla belirsizlik var. Ayrıca bir sürü olumsuz manşet var

Glassnode verileri Demirörs’ü teyit ediyor

Araştırmasını yapmayan birçok perakende yatırımcının satış yaptığını, uzun vadeli yatırımcıların ise beklemeye devam ettiğini söyledi. “Zincir içi aktiviteye bakarsak, uzun süredir elinde bulunduran cüzdanlar aslında bu fırsatı biriktirmek için kullanıyor” diye ekledi. Glassnode verileri Demirörs’ün iddiasını doğruluyor. Verilerine göre, biriktirdikleri Bitcoin (BTC)’leri satmayan Bitcoin adresleri, Nisan ayının tüm zamanların en yüksek seviyesinden bu yana varlıklarını artırdı. Demirörs, makro ölçekteki belirsizlikle birlikte mevcut fiyat seviyesinde konsolidasyon görmeyi beklediğini söyledi.

 

Bu arada, kripto para veri toplayıcı Skew’e göre, Bitcoin 2018 ayı trendinin başlangıcından bu yana en kötü çeyreğine gidiyor. Veriler, Bitcoin’in 2018 yılının ilk çeyreğinden bu yana en zayıf çeyrekte yaklaşık yüzde 46 düştüğünü gösteriyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!