McAfee yine konuştu: Bitcoin eski, yorgun ve değersiz bir para

Bitcoinden çok daha yeni kripto para birimleri olduğunu söyleyen John McAfee Bitcoinde 1 milyon dolarlık bir fiyat artışı öngören açıklamasının arkasında yeni kullanıcıları cezbetme amacının olduğunu ve bunun da işe yaradığını söyledi.

McAfee kısa süre önce kendi Ghost coin GhostX Exchange ve Ghost Cell Phone Data Serviceini başlattı.

İşadamı ve programcı John McAfee Bitcoini “eski yorgun değersiz bir para” olarak eleştirdi. Daha önceki bir tweette dünyanın ilk kripto para biriminin 2020ye kadar 500 bin dolar değerinde olmaması durumunda televizyonda kendi organlarını yiyeceğini ” söylemişti.

Bitcoin bugün 9 bin 180 dolar değerinde ve McAfeenin tahminine ulaşmak için yüzde 5 binden fazla kazanmak zorunda kalacak.

18 Temmuz 2017de Bitcoin 2 bin 136 dolara geri döndüğünde McAfee BTCnin 2020ye kadar 500 bin doların üzerinde olacağını düşündüğünü tweetledi. McAfee 1 BTC üçte 500 bin dolar olmazsa “ulusal televizyonda canlı yayında organlarımı yiyeceğim” dedi.

Ancak 17 Temmuz Cuma günü McAfee “üç yıl içinde” dediğinde 31 Aralık 2020 demek istediğini söyledi.

2019da McAfee tahminlerini ikiye katladı ve Bitcoinin 2020nin sonuna kadar 1 milyon dolara ulaşmasının mümkün olduğunu söyledi ve “Haftalık dalgalanmalara neden dikkat ediyorsunuz” dedi.

Ancak bu hafta McAfee 1 milyon dolarlık tahminini geri çekti ve Bitcoinin bu sayıya ulaşacağına asla inanmadığını söyledi.

Amaç farklıydı

McAfee 2018 ve 2019 düşüş piyasasında bile Bitcoinin sadık bir destekçisiydi. Ancak girişimci dünyanın ilk kripto para birimini son zamanlarda eleştirmişti. Bu yılın başında “bahsinin” sadece yeni kullanıcıların dikkatini çekmeye yönelik bir oyun olduğunu söyledi. Artık yeni blok zincirleri olduğu için Bitcoinin eski bir teknoloji olduğunu da ekledi. Bitcoini ilk uygun fiyatlı otomobil olan Model T ile karşılaştırdı…

McAfee mayıs ayında “saçmalıklarına” inananları eleştirdi ve onlara aptal dedi. “Bitcoin 1 milyon dolara ulaşırsa piyasa değeri tüm Kuzey Amerika Kıtasının gayrisafi milli hasılasından daha büyük olurdu. Hangi salak böyle saçmalıklara inanabilir? ”

Comments (0)
Add Comment