Max Keizer’dan İlginç Bitcoin Yorumu: ABD Ordusu Bile Engelleyemez!

Washington, kripto para piyasasını nasıl düzenleyeceğini anlamaya çalışıyor. Kongredeki bazı kişiler, kripto paraları yasaklamanın ABD dolarının dünyanın rezerv para birimi olarak statüsünü korumaya yardımcı olabileceğini söylüyor. Bitcoin savunucusu Max Keizer ise aynı fikirde değil.

 ABD hükümetinin başka çaresi yok! Dolar, dünyanın rezerv para birimi statüsünü kaybediyor!

Ünlü Bitcoin savunucusu Keizer’a göre, ABD doları son yıllarda dünya rezerv statüsünü kaybediyor ve Bitcoin olsun ya da olmasın, dolar zaten toparlanamayacak şekilde hasar gördü. ABD Kongresi’nin birçok üyesi, ABD dolarının kan kaybetmesi ve kripto para birimlerinin yükselişi nedeniyle, doların dünyanın rezerv para birimi statüsünü sürdürüp sürdüremeyeceği konusunda endişeli. Bu haftanın başlarında Kongre Üyesi Blaine Leutkemeyer, “Dijital varlıklar küresel pazarda daha yaygın hale geldikçe, doların dünyanın rezerv para birimi olarak kalmasını nasıl sağlarız?” sorusunu yöneltti. Kripto piyasası, hızla 3 trilyon dolara yaklaşırken, Max Keizer artık bunun önlenemeyeceğini savunuyor.
Keizer’a göre, Bitcoin, dolar ve Federal Rezerv Bankası katili olarak algılanıyor. Bunu, hayatta kalmak için ihtiyaç duyduğu enerjiyi dolardan alarak başarıyor. Amerika ordusu bile ülkeleri, şirketleri ve bireyleri kendilerine sunulan tüm enerjiyi madenciliğe dönüştürmekten ve Bitcoin biriktirmekten alıkoyamaz. Bu süreç, ABD doları gerçekten yok oluncaya kadar durmadan tekrar edecek. Uzman, ABD hükümetinin yakında kripto para birimlerini kabullenmekten başka seçeneği olmayacağını tahmin ediyor.

Keizer, 2024’te Bitcoin dostu bir başkan bekliyor

Keizer, Kongre’nin sonunda pes edeceğine inanyor. Bitcoin kullanıcıları son derece zengin hale geldiğinden, Kongre’de daha dost canlısı Bitcoin yasaları çıkaracak. Ünlü yatırımcıi 2024’te Bitcoin dostu bir başkan bekliyor. Kongre Üyesi Ritchie Torres, ABD’nin ABD doları gibi geleneksel varlıklarla bağlantılı dijital varlıklar olan ve diğer kripto para birimlerinde ticareti kolaylaştırmak için kullanılan stablecoin’lerin gelişimini teşvik etmesi gerektiğini söyledi. Yetkili, hareketin “doların dünyanın rezerv para birimi olarak statüsüne meydan okumaktan ziyade pekiştirdiğini” öne sürüyor. Ancak Keiser, bunun ABD dolarını kurtarmak için yeterli olmayacağına inanıyor.

 Keizer’a göre, stablecoin’ler menkul kıymetlerdir ve menkul kıymetler farklı ülkelerde farklı şekilde düzenlenir. Stabilcoin’lerin Bitcoin üzerinde hiçbir etkisi yok. bu noktada vergi tahsilatının bile ABD doları için fazla bir şey yapamayacak. Amerika’nın topladığı vergiler, Amerika’da ve dünya çapında yüzlerce trilyonluk mevcut itibari para basma karmaşası için önemsiz. En iyi eylem, mümkün olduğu kadar çok Bitcoin satın almak ve bu, bireyler, şirketler ve ülkeler için geçerli. Keizer, dünya rezerv para biriminin çöküşünü izlemek için yatırımcılara koltuklarını ve patlamış mısırlarını hazırlamalarını istiyor. Daha fazla kripto para haberi için, Kriptoarena.com adresini takip edebilirsiniz.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!