Litvanya bu ay CBDC Yİ başlatacak

Litvanya Bankası (BoL) 9 Temmuzda LBCOİN olarak adlandırılan CBDCnin ön satışını başlatacak.

LBCOIN teknik olarak NEM blok zinciri temelli ve Litvanya Merkez Bankası tarafından yayınlanan bir CBDC olsa da finans kurumu buna “dünyanın ilk blockchain tabanlı dijital toplayıcı parası” diyor.

BoL 24000 LBCOİN satmayı planlıyor. 99 Euro karşılığında altı paket halinde gelecek. Her coin ülkenin 1918te bağımsızlık bildirgesini imzalayan 20 Litvanyalı tarihi figürlerden birinin portresini içerecek. Bu bireyler altı kategoriye ayrılarak rahipler başkanlar diplomatlar sanayiciler akademisyenler ve belediye görevlilerinden oluşacak.

Altı kategorinin her birinden bir coin satın alan koleksiyoncular bunları fiziksel bir gümüş para ile değiştirebilecek. Coinlerin aksine gümüş paralar yasal ihale olarak kabul edilecek ve 19.18 € tutarında olacak ancak ödeme aracı olarak kullanılmaları teşvik edilmeyecek.

Lipnevič bu deneyimin BoLun blok zincirini araştırmaya devam etmesine yardımcı olacağını açıkladı:

“LBCOİN gerçek bir ortamda perakende merkez bankası dijital para birimi (CBDC) ihraç etmede pratik uygulamalı deneyim kazanmaya yardımcı olur. Merkez bankası ve perakende kullanıcıları için riskli bir oyun alanı olarak çalışacak. ”

Merkez Bankası yardımcısı Marius Jurgilas dünyanın dört bir yanındaki finans enstitülerinin dijital para birimlerine dönüştüğü bir zamanda LBCOINi  CBDClerin farklı reenkarnasyonlarını test etmek için en gelişmiş deneysel oyun alanı” olarak adlandırdı.

BoL temsilcisi “Satış öncesi hazırlanmak ve mümkün olduğunca pürüzsüz hale getirmek için KYC prosedürlerinden geçmesi zaman alacağından dolayı alıcılardan önceden kayıt yapmaları isteneceği için satış öncesi olarak adlandırıyoruz” dedi.

 

 

Comments (0)
Add Comment