Liste Şaşırttı: Bu 9 Altcoin ‘En Aktif Coin’ Seçildi!

2022 yılında birçok kripto para birimi değerinden büyük miktarlar kaybederken, önde gelen kripto para uzmanları bu altcoin projelerinin farklı metrikler altında nasıl performans gösterdiğini açıkladı ve “en aktif coin” projelerini sıraladı! İşte detaylar…

Uzmanlar “En Aktif Coin” projelerini sıraladı!

Bitcoin (BTC)

Lider kripto para birimi, Kasım 2021’de kaydedilen tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000 dolardan 2022’de neredeyse yüzde 75 oranında değer kaybetti. Bitcoin, Terra (LUNA) ekosistem çökmesi ve FTX kripto borsasının çökmesi gibi yüksek profilli olaylardan etkilendi. . Aynı zamanda, BTC genişletilmiş makroekonomik unsurlardan darbe aldı.

Yıl kapanırken, Bitcoin 17.000 doların altında bir konsolidasyon aşamasına girdi ve piyasa aktörleri bir fiyat tabanını hevesle izliyor. Özellikle, yeni bir ralliye başlamadan önce varlığın daha fazla düzeltme yapabileceğine dair endişeler var. Anlık olarak, Bitcoin 16.834 dolardan işlem görüyor.

Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH), 2022’de zorlu bir yıl geçirdi ve ağı enerji verimli Proof-of-Stake’e (PoS) dönüştüren Merge yükseltmesi en önemli olay oldu. Gerçekten de, yükseltmenin varlığın fiyatını etkilemesi için lanse edildi, ancak söylentiyi al, haberi sat olayı olarak ortaya çıktı. Bununla birlikte, Ethereum ekibi, yükseltmenin varlığı benimseyen daha fazla kurumda gerçekleşmesinin muhtemel olduğunu savunuyor.

2022’de Ethereum neredeyse 4.000 dolar ile zirve yaptı, ancak uzun süreli düşüş koşulları varlığın ağırlığını artırdı. Anlık olarak, Ethereum 1.221 dolardan işlem görüyor.

XRP

Genel kripto piyasası kırmızı bölgede işlem görürken, XRP, Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu (SEC) davasında tokenin ana şirketi Ripple’ın küçük kazançlarından ilham alarak kısmen önemli kazançlar kaydetti. Gerçekten de dava, XRP için temel unsur olarak hareket etti. Analistler, durum Ripple lehine olursa, bunun XRP için bir yükseliş hissi olacağını ve bunun tersi olacağını düşünüyor. Bu arada, topluluk, her iki tarafın da nihai sunumlarını yapmasının ardından nihai bir karar bekliyor.

Özellikle, XRP topluluğu bir galibiyet öngörüyor, ancak hukuk uzmanları davanın her iki şekilde de gidebileceği konusunda uyardı. Şu anda, XRP 0,35 dolardan işlem görüyor.

Litecoin (LTC)

Piyasa değerine göre 14. sıradaki kripto para birimi, topluluk gelecek yıl için planlanan halving etkinliğini dört gözle beklerken ilgi odağı oldu. Ağustos 2023 etkinliği, işlemleri kaydetmek, arzı azaltmak ve varlığı kıt hale getirmek için Litecoin (LTC) madencilerine ödenen ödülleri yarıya indirecek. Aynı zamanda, varlık, dört yıl içinde taşınan en büyük atıl token miktarının kaydedilmesi ve ortalama token yatırımlarının yaşlanmasında azalma gibi diğer ölçümlerde aktiviteye tanık oldu. Litecoin şu anda 65 dolardan işlem görüyor ve 100 dolar hedefi görünüyor.

Binance Coin (BNB)

Daha önce kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz üzere Binance kripto para borsasının yerel token’ı, FTX işlem platformunun çökmesinden sonra son zamanlarda ilgi odağı haline geldi. BNB, çoğu borsanın yatırımcılar arasında güveni artırmaya çalıştığı bir noktada Binance’in rezerv durumuyla ilgili endişelerin ortaya çıkmasının ardından bir noktada keskin bir düşüş kaydetti. Ayrıca BNB, Binance’in Amerika Birleşik Devletleri’ndeki olası kovuşturmasından olumsuz etkilendi. Basına göre, piyasa değerine göre beşinci sıradaki kripto para birimi 245 dolardan işlem görüyordu.

Bu altcoin projeleri olumsuzluklara rağmen yükseliş gösterdi!

Tezos (XTZ)

Genel kripto piyasası düzeltmesi Tezos’u etkilemiş olsa da, güçlü zincir üstü geliştirme faaliyeti sayesinde varlık ilgi odağı olmaya devam ediyor. Şu anda Tezos geliştiricileri, sıralı yükseltmelerle ölçeklendirmeye odaklanıyor. Proje 2022 yılında yaşanan çökülere rağmen birçok yatırımcının odağında oldu. Tezos şu anda 0,79 dolardan el değiştiriyor.

VeChain (VET)

Kripto para piyasasının takip edilen altcoin projelerinden VeChain (VET), 2022 yılında finans, enerji sektörü ve yiyecek ve içecek endüstrisi gibi çeşitli sektörler için güvene dayalı olmayan verilerdeki ana sorunları çözebileceği düşünüldüğünde birçok yatırımcının ilgi odağı oldu. Uzmanlara göre yatırımcılar ayı piyasasının ortasında varlığın bir sonraki fiyat hareketini izlerken, VET 2023 yılına damgasını vurabilir. Token anlık olarak 0,02 dolardan işlem görüyor.

Quant (QNT)

Altcoin projesi Quant (QNT), kripto piyasası düzeltmesinden etkilenmemiş görünen seçkin kripto para birimleri arasında yer alıyor. Bunalımlı koşulların ortasında, birlikte çalışabilirlik tabanlı kripto projesi, artan topluluk faaliyeti tarafından desteklenen önceki yüksek seviyeleri hedefliyor gibi görünüyor.

Örneğin, 14 Ekim itibariyle, QNT’nin altı aylık total yükselişi yüzde 130’un üzerine çıktı, ancak varlık, yükselen enflasyon gibi makroekonomik faktörlerin etkisinden etkilendi. Varlık o zamandan beri 100 dolarlık pozisyonunu geri aldı ve anlık olarak 106 dolardan işlem görüyor.

Zilliqa (ZIL)

Zilliqa (ZIL), ayılar Kasım ayında devralana kadar kripto sektöründe en iyi performans gösteren varlıklar arasındaydı. Zilliqa, paylaşım yöntemini kullanan bir işlem işleme blok zinciri olarak çalışsa da, doğrulanmamış raporlar, ağın oyun gibi diğer sektörlere girmek için çalıştığını gösteriyor. ZIL token’ı şu anda 0,02 dolardan işlem görüyor.

Hedera (HBAR)

Altcoin projesi Hedera (HBAR) blok zinciri, kripto para birimlerini, akıllı sözleşmeleri ve merkezi olmayan uygulamaları (DApp’ler) destekleme konusunda bir itibar kazandı. Ağın amacı, Web2 oyuncularını ve programcılarını eninde sonunda Web 3.0’a geçirmektir. Bu arada ağ, farklı kuruluşlarla ortaklıklar kaydetmeye devam ediyor. Piyasa değerine göre 36. sıradaki kripto şu anda 0,04 dolardan işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!