Linear (LINA) Nedir?

Linear (LINA) nedir? adlı konu başlığımızı Kriptoarena.com olarak, bu makalemizde yanıtlıyoruz. LINA Coin, geliştiricileri tarafından sınırsız likidite sloganıyla piyasaya çıkarılan bir kripto para birimidir. Ayrıca sentetik varlıkları oluşturmak amacıyla da kullanılabilen bir altcoindir. Linear protokolünün yerel kripto para birimi olan LINA Coin, DeFi işlemlerinde de rol almaktadır. LINA Coin, Linear ağında pasif gelir elde etmek için kullanılan bir aracıdır.

Linear (LINA) projesinin amacı nedir?

Projesinin amacı; DeFi protokolüyle uyumlu çalışabilen ve aynı anda sentetik varlık üretiminde kullanılabilen kripto para birimi yaratabilmektir. Ayrıca Forex, emtia varlıklarını Linear sentetik varlık Token’leriyle birleştirerek likit oluşturulabilmesini sağlamaktır. Proje likitleri yönetmek için tercih edilen bir DApp olmasına bağlı olarak, Buildr benzeri ürünleri kullanıcılarla buluşturmayı amaçlar. Platform hızlı onay süresi imkanı sunarak, kripto para ticaretinin tercih edilen projesi olabilmeyi de hedeflemektedir.

Avantajları neler?

  • İşlem hızı: LINA Coin ile al-sat işlemlerinden emir onayları kısa sürede alınmaktadır. Transferlerde ise özellikle bekleme süreleri düşüktür.
  • Faiz kazançları: Linear Coin ağdaki diğer kullanıcılara kredi olarak verilebilmektedir. Ayrıca geri ödemeler akıllı kontraktlar üzerinden faizli şekilde talep edilmektedir.
  • Pasif gelir: LINA Coin kullanıcıları özellikle online cüzdanlarında LINA Coin kilitleyip, ek Coin kazancı elde edebilmektedir. Ayrıca Staking’le de pasif şekilde kâra geçilmektedir.
  • Düşük masraf: LINA Coin cüzdanlar arası sınır ötesine transfer işlemlerin de, düşük işlem ücretlerini çıkarıp, ekonomik koşullar imkanı sunar.

Dezavantajları neler?

  • Düşük erişilebilirlik: LINA Coin sınırlı kripto para borsasının işlem listesinden yer almaktadır. Bu nedenle her alandan işlem yapabilmek mümkün değildir.
  • Saldırı riski: LINA Coin sanal cüzdanda saklanırken kripto para borsalarında meydana gelebilecek saldırı riskiyle karşı karşıya kalabilmektedir. Donanım cüzdanda saklanması önerilmektedir.

Linear (LINA) nedir? Nasıl satın alınır?

LINA Coin ile şu anda işlem yapılabilen borsalar; Binance, Extrates, Fatbtc, Simex’dir. Coin satın almak için ise aşağıdaki adımlar izlenmektedir:

Öncelikle ilk adım olarak LINA listeleyen borsaların web/mobil uygulamasına erişim sağlayın. Daha sonra hesap açma adımlarını tamamlayın. Daha sonra kimlik doğrulama ve onay süreçlerini de tamamlayıp, para yatırma adımlarını takip edin. Son adım olarak istediğiniz bakiye tutarınca LINA Coin alım emri oluşturabilirsiniz. Güvenilir soğuk cüzdan hesaplarınızda saklayın.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!