Lider Altcoin Rakiplerini Korkutuyor! Yeni Bir Ralli mi Geliyor?

Popüler kripto para analistleri, son zamanlarda yaşanan boğa koşusuyla beraber lider altcoin ETH hakkında yorumlarda bulunarak ETH-BTC fiyat grafiğinde bir kupa ve kulp oluşumu gözlemlediler. Popüler analistlere göre Ethereum yükseliş eğilimi gösteriyor. Yaşanacak herhangi bir rallide 2000 dolar seviyelerini görebilir! İşte detaylar…

Analistler Ethereum için yeni bir ralliye işaret etti!

Kripto para piyasasının lider altcoin’i Ethereum, 13 Haziran 2022 tarihinde yerel dip seviyesine ulaştıktan sonra geçtiğimiz hafta yüzde 40’lık bir yükseliş yaşayarak toparlandı. Bu sırada artış yaşayan ETH/BTC çifti, son iki ayın zirvesine ulaştı ve analistler grafikte uzun bir ralli öngören klasik bir yükseliş modeli gözlemlediler.

Önde gelen bir kripto analisti olan Yashu Gola, geçen haftadan bu yana daha düşük zaman dilimli ETH/BTC grafiğinde bir kupa oluşumuna dikkat çekiyor. Analistlerin açıklamasına göre bir varlığın fiyatı bir bardağa benzer şekilde U şeklinde bir toparlanmayla düştüğünde ve toparlandığında bir kap ve kulp modeli ortaya çıkıyor. Analistler, ETH/BTC çifti kayıplarını telafi ettiğinde ve düşüşten önceki seviyeyle aynı seviyeye ulaştığında, modelin çözüleceğini bildiriyor.

Grafikler hakkında yorumlarda bulunan bir diğer isim ise tecrübeli yatırımcı Tom Bulkowski olarak karşımıza çıkıyor. Bulkowski, fincan ve kulp modelinin kâr hedefine ulaşmada yüzde 61’lik bir başarı oranına sahip olduğunu savunuyor.

Güncelleme ile birlikte lider altcoin ETH fiyatı yükseliş yaşadı!

Kripto veri platformu Glassnode verilerine göre ise, borsalar arasındaki ETH dengesi son dört yılın en düşük seviyelerine ulaşmış bulunuyor. Borsalarda tutulan toplam ETH, 22 Temmuz tarihi itibariyle 20 milyonun altında bulunuyor.

Borsalar arasındaki Ethereum düzeyleri bu seviyeye en son Temmuz 2018’de ulaşmıştı ve o seviye de 19,93 milyondu. Uzmanlara göre Yatırımcıların Birleşme beklentisiyle ETH’yi borsalardan çekmesi muhtemel gözüküyor. Uzmanlara göre İş Kanıtı’ndan Hisse Kanıtı’na geçiş, Ethereum’un daha düşük işlem maliyetleri ve daha yüksek ölçeklenebilirlik yolculuğunda önemli bir olay olarak bildiriliyor. Öte yandan Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, Birleştirmeden sonra saniyede 100.000 işlem olasılığından da bahsetti. Bu durum ise ETH kullanıcısı sayısını artırabilecek bir etken olarak karşımıza çıkıyor.

Bir diğer yandan önde gelen kripto para analistleri, Ethereum fiyat trendini değerlendirdi ve 2.000 dolar seviyesinin yeniden test edilmesini öngördü. Daha önce kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz üzere lider altcoin ETH fiyatı anlık olarak, 1.582,94 dolar seviyesinde bulunuyor. ETH/BTC fiyat grafiği bir yükseliş paterni ortaya çıkardı ve analistler altcoin’de bir kırılmanın muhtemel olduğuna inanıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!