CoinShares Raporu: Kurumsal Yatırım Bu Altcoin Projesine Akıyor!

Dünyanın en değerli 7. kripto para birimi olan Solana, kurumsal yatırımcılar arasında giderek popüler hale geliyor. Geçen hafta Solana, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Cardano (ADA) ve Polkadot (DOT)’tan daha fazla kurumsal giriş çekti. Altcoin, fiyat performasıyla gündemde kalmaya devam ediyor.

Solana, Bitcoin ve Ethereum’u geride bıraktı

CoinShares tarafından yayınlanan bugün yayınlanan haftalık rapora göre, Solana, BTC’deki 0,2 milyon dolarlık küçük miktardaki giriş ve ETH’deki yaklaşık 6 milyon dolarlık çıkışa kıyasla geçen hafta yaklaşık 50 milyon dolarlık giriş gördü. Geçen haftaya göre yüzde 275 oranında artış gösteren Solona verileri, toplam girişlerin yüzde 86.6’sını oluşturdu.  Solana’nın kurumsal yatırımcılar arasında artan popülaritesinin arkasındaki temel nedenlerden biri fiyat performansı. Altcoin, son 4 haftada yaklaşık yüzde 300 arttı. SOL, 9 Eylül’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 210 dolar’a ulaştı, ancak sonraki günlerde düzeltme yaşadı. Şu anda Solana, 50 milyar dolarlık bir piyasa değeri ile 166 dolar civarında işlem görüyor.

Geçen haftaki sert düzeltme sırasında, Solana’nın fiyatı, haftalık yüzde 24 oranında artarak en iyi 10 kripto para birimi arasında yıldızı parlayan taraf oldu. Diğer tüm kripto para birimlerini gölgede bırakan altcoin, 50 milyon dolar tutarındaki giriş çekmeyi başadı. Fiyat artışı ve girişler, Solana’nın yönetim altındaki varlıklarını (AuM) 97 milyon dolar seviyesine çıkararak, 5.sıraya taşıdı  Son ralli sırasında Solana, XRP’nin piyasa değerini aştı ve dünyanın en değerli 6. kripto para birimi oldu. Altcoin, daha sonra tekrar yedinci sıraya geriledi.

 Kurumsal yatırım altcoin projelerine akıyor

Ağustos 2021’in başından bu yana kurumsal yatırımcılar, Cardano, XRP ve Polkadot dahil olmak üzere farklı altcoin projelerine yatırım yaparak yatırım portföylerini çeşitlendirmeye başladılar. Cardano 3.5 milyon dolar, XRP 3.1 milyon dolar ve Polkadot da 1.7 milyon dolar girişlerle yatırımcılar arasında popüler olmaya devam ediyor   Yönetim altındaki küresel kripto varlıklarındaki (AUM) altcoin projelerinin genel payı, son 4 hafta içinde keskin bir şekilde artış kaydetti.

 

Cardano‘nun (ADA) 13 Eylül’de merakla beklenen akıllı sözleşmeleri başlatmasına rağmen, kurumsal giriş ADA’da, önceki haftaya göre  yüzde 46’lık bir düşüş gördü. Alonzo güncellemesinden sonra yüzde 12’lik bir düşüş yaşayan altcoin için ünlü analist Mihael van de Poppe uzun vadede 5 dolarlık fiyat  öngörüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!