Kurumsal Para Solana Satıyor: Bu 3 Altcoin ise Stoklanıyor!

Geçtiğimiz günlerde kripto para borsası FTX’in iflası sonrasında, kurumsal para çareyi ellerindeki Solana (SOL)’yı satmakta buldu. Son bir hafta boyunca yüzde 50’nin üzerinde değer kaybeden kripto para birimi artık şirketlerin tercihi olmaktan çıkıyor. Büyük şirketler ise yatırımlarını bu 3 kripto para projesine yönlendirdi! İşte detaylar…

Yatırımcılar Solana projesinden uzaklaşırken Bitcoin’e yöneldi!

Yatırımcılar, FTX çöküşünü 42 milyon ABD Doları tutarındaki girişlerle bir fırsat olarak görüyor.

Dijital varlık yatırım ürünleri, 14 hafta boyunca toplam 42 milyon ABD doları ile en büyük girişi gördü. Girişler, FTX/Alameda çöküşünün yol açtığı aşırı fiyat zayıflığının ardından haftanın ilerleyen saatlerinde başladı. Yatırımcıların bu fiyat zayıflığını bir fırsat olarak gördüklerini ve “güvenilir” üçüncü taraflar ile doğası gereği güvenilmez bir sistem arasında ayrım yaptığını öne sürüyor.

Bu yılın Ağustos ayından bu yana 19 milyon dolarlık girişle listenin en üstünde olan Bitcoin, kurumsal paranın tercih ettiği ilk kripto para birimi oldu. Bununla beraber lider altcoin projesi Ethereum (ETH)’da toplam 2.5 milyon dolarlık ikinci bir küçük giriş haftası gördü. Haziran 2022’den bu yana 8.4 milyon dolarlık en büyük girişi gören ETH, yatırımcıların onu güvenli bir liman olarak görmesini sağladı. FTX’in iflasından sonra yayınlanan bu raporda, “Güven ağırlıklı olarak olumlu olsa da, FTX’in iflası bazı yatırımcıları korkuttu” sözleri bulunuyor.

Yatırımcılar FTX çöküşünü bir fırsat olarak görüyor!

Kurumsal para, geçtiğimiz günlerde FTX’in iflası sonrası Solana’nın değer kaybetmesiyle beraber Solana projesindeki yatırımlarının birçoğunu geri çekti. Bununla beraber yatırım yapacak yeni bir güvenli liman arayan yatırımcılar öncelikli olarak Bitcoin’e yöneldi. Paylaşılan raporda kurumsal para, Bitcoin’in hemen ardından Ethereum’a yatırım yapmaya yöneldi. Paylaşılan raporda para akışı şu şekilde:

Bitcoin, Ethereum ve Binance Coin (BNB)’ye yönelen yatırımcılar, 42 milyon dolarlık bir girişe imza attı. Bitcoin listede en üstte 19 milyon dolarlık girişle yer alırken, ardından 2.5 milyon dolarlık girişle Ethereum yer alıyor. Binance Coin ise 700 bin dolarlık yatırım alarak listede 4.sırada yer alıyor. Listenin alt sıralarına bakıldığında ise Polygon (MATIC)’i de görebiliyoruz.

Daha önce kriptoarena.com olarak belirttiğimiz üzere Bitcoin, son bir haftalık süreçte yüzde 20 değer kaybı yaşayarak 16.521,74 dolar seviyesine geriledi. Ethereum ise son bir haftalık süreçte yüzde 21 değer kaybederken, anlık olarak 1.232,82 dolardan işlem görüyor. Listede 4.sırada yer alan Binance Coin (BNB) ise FTX’in iflasından sonra 275,81 dolar seviyelerine geriledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!