KuCoin CEO’sundan Ezber Bozan Shiba Inu Açıklaması! İşte Ayrıntılar

Dünyanın üçüncü büyük kripto para borsası KuCoin’in CEO’su Johnny Lyu, Shiba Inu (SHIB)’nun neden uzun vadede iyi bir yatırım aracı olabileceğini açıklıyor.

Johnny Lyu, SHIB’in uzun vadede iyi bir yatırım aracı olduğunu söylüyor. İşte nedeni!

Meme tabanlı bir kripto para birimi olan Shiba Inu (SHIB)’nun, yatırımcıların potansiyel kazançlar için varlıklarını pump ve dump yapmalarına olanak tanıyan kısa vadeli düşüş ve yükselişlere sahip olduğu biliniyor. Bu nedenle uzmanlar SHIB piyasasını sık sık değişken ve yüksek riskli olarak adlandırıyor. Ancak Lyu, SHIB’in genç yatırımcının kripto para birimine olan ilgisini temsil ettiğini ve bunun uzun vadeli iyi bir yatırım aracı olabileceğinin bir göstergesi olduğunu ileri sürüyor. MarketWatch’a göre Lyu konuya ilişkin şöyle belirtiyor:

Bitcoin’in yükselişini gören çok parası olmayan bazı genç yatırımcılar da kripto para yatırımından kâr elde etmek istiyor. Ama bir Bitcoin satın almak için 60.000 dolardan fazlasına ihtiyaç duyuluyor. Bu yüzden sadece 100 dolar kullanarak tonlarca satın alınabilen Dogecoin ve Shiba Inu (SHIB)’ya yöneliyorlar.

Bir Bitcoin ise, en küçük birimi olan 100 milyon satoshi’ye bölünebilir. Johnny Lyu, ayrıca şu değerlendirmede bulunuyor:

Yatırımcılar bu tür token’lar konusunda çok tutkulu ve fiyatları yükseltmeye kararlılar.

Shiba Inu riskli bir yatırım aracı olarak görülüyor. Peki neden?

Kriptoarena.com olarak daha önce değindiğimiz üzere, Shiba Inu, hızlı hareket eden piyasası nedeniyle riskli bir yatırım aracı olarak görülüyor. Aslında, sertifikalı finansal planlayıcı ve Bone Fide Wealth başkanı Douglas Boneparth CNBC’ye, potansiyel yatırımcıların kripto endüstrisine yatırım yapmadan önce parayı araştırmaları gerektiğini söylüyor. Bu hususta Boneparth görüşlerini şu şekilde açıklıyor:

Herhangi bir kripto para birimine yatırım yapmadan önce, neye yatırım yaptığınızı bilmeniz ve bununla ilişkili riskleri anlamanız önemlidir.

Benzer şekilde, InvestorPlace.com uzmanları, Shiba Inu (SHIB)’nun fiyatının artmasını beklemenin iyi bir strateji olmadığını söylüyor. InvestorPlace.com bu hususta şöyle ekliyor:

Kripto milyonerleri gerçek olsa da, kullanım durumları ve yardımcı programlar her bir kripto para birimini diğerlerinden ayırıyor. Shiba Inu (SHIB)’nun mükemmel bir geliştirme ekibi olmasına rağmen, işlevsellik açısından kripto para diğerlerinden ayrılamıyor. Sonuç olarak, özünde temel değeri olmayan bir şeyi satın almak ihtiyatlı bir finansal karar olmuyor.

Genel olarak, Mali Davranış Otoritesi, kripto para birimlerinin değişken piyasası nedeniyle yatırım için riskli olabileceğini söylüyor. FCA’nın açıklamasında şu konulara değiniyor:

Kripto para birimlerine veya bunlarla bağlantılı yatırım araçlarına ve kredilere yatırım yapmak genellikle yatırımcıların parasıyla ilgili çok yüksek riskler almasını gerekli kılıyor. Yatırımcılar bu tür ürünlere yatırım yaparsa, tüm paralarını kaybetmeye  hazır olmalılar.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!