Kritik Metrik Bu Altcoin İçin ‘Sat’ Sinyalini Yaktı!

FTX’in çöküşünden bu yana tehlike çanları bu altcoin için çalıyordu. Kritik metrik ise yatırımcılara “sat” uyarısı verdi. İşte detaylar…

Bu altcoin dibi görebilir

Ripple’ın sınır ötesi ödeme tokeni XRP, bu yıl adeta bir roller coaster yolculuğundaydı. Özellikle FTX’in çöküşünün ardından çok tartışılan XRP, son günlerde kısa vadeli bir rahatlama rallisindeydi. Bilindiği üzere, Aralık 2020’de Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na karşı Ripple davasının başlamıştı. O günden bu yana, XRP’nin fiyatı mahkeme salonundaki son olaylara göre değişiklik göstermekteydi. Kripto topluluğu davanın nihai sonucunu beklerken, altcoin şimdi 0,35 dolar seviyesinde konsolide oluyor.

Ancak Twitter’da @ali_charts isimli kullanıcı adını kullanan kripto para analisti Ali Martinez’e göre, XRP fiyatının bazı teknik göstergeler nedeniyle rallisinde bir duraklama yaşanabilir. Ali, fiyatın tersine dönmesinin tam zamanını belirlemek için tasarlanmış bir araç olan TD (Tom Danimarka) Sequential’ın, XRP tablosunu inceledi. Uzman analist incelediği dört saatlik fiyat tablosunda güçlü bir “satış sinyali” görüldüğünü dile getirdi. Ayrıca analist, Göreceli Güç Endeksi’ne (RSI) karşı düşüş eğilimi göstermesi nedeniyle XRP için düşüş eğilimi beklediğinin altını çizdi.

Kripto para analistinden endişe verici açıklamalar

Kriptoarena.com olarak da belirttiğimiz üzere, son fiyat artışlarına rağmen, XRP’nin temel değerini büyük ölçüde Ripple ile SEC arasında devam eden anlaşmazlığın sonucu belirleyecek. Güncel olarak, her iki tarafın da davaya ilişkin son beyanlarının tamamladığını biliyoruz. Bunun ardından düzenleyicinin bazı belgeleri mühürlemek için bir talepte bulunması sürmekte olan davayı daha da kızıştırdı. En büyük altıncı kripto para birimi olan XRP’nin son 24 saat içerisindeki hareketlerine bakacak olursak, altcoinin %5 oranında bir artış yaşadığını görüyoruz. Güncel olarak XRP, 0,3676 dolardan işlem görüyor.

Kripto para analisti Martinez’in XRP grafiğinde satış sinyali verildiğini duyurmasının ardından yatırımcılar oldukça endişelendi. Son birkaç haftada yaptığı rallilerle kripto kullanıcılarını sevindirmeyi başarmış olan altcoin, yeniden dipleri görebilir. Martinez’in görüşünün aksine, geçtiğimiz gün WhaleStats balinaların XRP avında olduğunu gözlemlemişti. Balinalar son birkaç gün içinde şaşırtıcı miktarda XRP satın aldı. WhaleStats’ın açıklamasına göre, Son 24 saat içinde Bittrex borsasına Bitstamp’a bağlı bir cüzdandan toplam 35.000.000 XRP aktarıldı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!