Açıklanıyor: Büyük Kripto Para Rallisi Şimdi Başlayabilir!

Dün açıklanan ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 8,1 yerine yüzde 8,3’lük bir enflasyon gösterdi. Sonuç olarak, kripto para piyasası sert bir şekilde çöktü. Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) fiyatı da verilerin açıklanmasından büyük ölçüde etkilendi ve sert bir düşüş kaydetti. Bu arada, lider altcoin Ethereum (ETH) da piyasalardaki satış baskısına karşı koyamayarak derin bir kayıp yaşadı. Tüm bu olumsuz gelişmelere rağmen, açıklanmak üzere olan Üretici Fiyat Endeksi verileri büyük bir kripto rallisini başlatabilir.

ÜFE Neden Kripto Para Rallisi İçin Son Derece Önemli?

Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), üreticilerin mal ve hizmetlerini sağlamak için aldıkları fiyattaki değişikliktir. ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu da bu verileri ortaya koyuyor. Bu arada, Elon Musk’ın deflasyon uyarısı , Fed’in tamamı mega zam için hazır olduğu için daha olası görünüyor. Dünkü TÜFE verileri Fed’in şahin duruşunu güçlendirdi . Federal Rezerv, 21 Eylül’deki bir sonraki FOMC toplantısında jumbo bir zam için hazır. Uzmanlar, piyasaların 100 baz puanlık bir faiz artırımı için yaklaşık yüzde 48 şansla fiyatlandığına inanıyor. Mega artışa rağmen, Fed en azından başka bir FOMC toplantısı için duruşundan dönmeyecek .

Bununla birlikte, birçok kişi TÜFE’nin enflasyonun gecikmeli bir göstergesi olduğuna inanıyor. Ürün ve hizmetlerin fiyatları şüphesiz düştü. Bu nedenle birçok kişi, enflasyon seviyesinin daha doğru bir temsili olan bugünün ÜFE verilerinin Fed’in duruşunu yumuşatabileceğine inanıyor. Eight Global’in önemli bir kripto fenomeni ve CEO’su olan Michael van de Poppe, ÜFE’nin kripto para piyasasını canlandırabileceğine inanıyor. Önemli bir kripto fenomeni olan @wolf-of-streets, ÜFE’nin dün yayınlanan TÜFE verilerinden bile daha önemli olabileceğini ortaya koyuyor .

ÜFE Ne Zaman Açıklanacak? Riskli olarka görülen yatırım araçlarının fiyatı birden yükselebilir

Beklenen MoM değişikliği yüzde -0.1’dir. Beklenen ÜFE gerçekten tutarsa, kripto para piyasaları, soğutma enflasyonunun bir işareti olduğu için yükselecektir. Ayrıca deflasyonun da yolda olduğunu ortaya koyuyor. COVID fiyat artışından bu yana, çoğu emtianın fiyatı düştü. Bu arada üretim ucuzladı. Bu nedenle, riskli varlıkların fiyatı şu anda her an yükselebilir. ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu ÜFE verilerini bugün saat 15.30’da, yani az sonra açıklanacak. Bitcoin fiyatı son 24 saatte yaklaşık yüzde 10 düşüş yaşadı ve şuan 20.143,68 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor…

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!