Kripto dolandırıcılığı suçlamasıyla tutuklandı

Bölge polisi Hindistanın güneyindeki Kerala eyaletinin Malappuram semtinden 36 yaşındaki bir adamı kripto para birimi dolandırıcılığı yapmaktan tutukladı.

Nishad bölge polis şefi U Abdul Karim tarafından Ödül Chits ve Para Dolaşım Planları (Yasaklama) Yasası uyarınca suçlanıyor.

Cointelegraph’ta yer alan habere göre; Polis müfettişi P Vishnu liderliğindeki bir ekip Nishadın evinden birkaç belge ele geçirdi ve Hindistanın dört bir yanından binlerce insanı yüz binlerce doları aldattığını iddia etti.

Aynı zamanda Bengaluru merkezli bir girişim olan Long Rich Technologiesin genel müdürü olan Nishadın yatırımcıları “Morris Coin” kripto para birimine yatırım yapmaya ikna ettiği iddia ediliyor.

Polise göre yatırımcılara Morris Coine minimum 15.000 rupi (200 $) yatırmaları halinde 300 gün boyunca günlük 270 rupi (~ 3.60 $) getiri sözü verildi.

Plan yatırımcıların 300 günlük kilitlenme süresinden sonra Morris Coin takas edebileceklerini öne sürdü. Yatırımcılara daha fazla insanı plana para yatırmaları için getirecek ek faydalar vaat edildiği bildirildi.

Polis Morris Coinin herhangi bir borsada listelenmediğini ve bu da parayı değiştirmenin imkansız olduğunu söyledi. Ayrıca şirketin kayıtlı ofisi olmadığını da iddia ettiler.

Morris Coin ICO web sitesinde bile ekip üyeleri veya geliştiriciler hakkında hiçbir bilgi bulunmamakta ve projenin ne hakkında olduğu hakkında herhangi bir fikir vermemektedir. Ancak Nishad Morris Coinin yasalara uygun şekilde çalıştığını iddia etti.

Polis ifadeleri kaydetmek ve vakayı daha fazla araştırmak için Morris Coindeki yatırımcılara ulaşmayı planlıyor.

Comments (0)
Add Comment