Kraken’den Çarpıcı Solana Raporu: Güven Vermeye Devam Ediyor!

Kripto para piyasası, FED para politikası ve Omicron varyantı nedeniyle zor günler yaşıyor. Yaşanan sert düzeltmeye rağmen, Solana (SOL)  büyüme hızı ve dayanıklılık açısından en iyi kripto para birimlerinden biri olmayı başardı.

 

 Solana’dan ses getirecek ortaklık!

 Kraken tarafından yakın zamanda yayınlanan bir rapora göre, Kasım ayında sadece yüzde 3’lük bir getiri elde etmesine rağmen SOL, ETH‘nin ardından en iyi performans gösteren ikinci büyük altcoin oldu. Son dönemde SOL’un oynaklığı giderek artıyor. Bu oran, yüzde 89’dan yüzde 103’e çıktı. Solana 181 dolara kadar düşmesine rağmen, daha fazla yatıırmcı altcoin projesine yöneliyor. Kasım ayını yeşilde bitirmeyi balaran SOL, kurumsal yatırmcının da dikkatini çekiyor. Yakın geçmişte, Solana’yı daha çekici hale getiren bir gelişme daha yaşandı. Ağı ölçeklendirmek için bir dizi fonlamanın yanı sıra, Galaxy Digital ile Grayscale gibi firmalar tarafından aynı rotayı izlemesi beklenen çeşitli kripto fonları başlatıldı.

 

Geçen ayın başlarında, Solana, gizlilik odaklı tarayıcı şirketi Brave ile ortaklık imzaladı. Brave’in Web3 masaüstü ve mobil tarayıcılarına 2022’nin ilk çeyreğinde Solana cüzdanlarına destek eklemek için Solana ile birlikte çalışacak. Brave’in aylık 42 milyondan fazla aktif kullanıcısı var. Bu ortaklık, Solana’nın daha büyük ölçekte benimsenmesini sağlayabilir.

    Solana, 400’den fazla projeyi yönetiyor

Solana vakfı tarafından geçen ay yayınlanan bir rapora göre, ağın işlem enerji maliyetinin bir google aramasından daha az enerji ve bir telefonu şarj etmekten 24 kat daha az enerji harcadığı iddia edildi. Ethereum gibi diğer rakipler saniyede en düşük işlem sayısına sahipken, Solana şu anda saniyede yaklaşık 2972 ​​işlem gerçekleştiren işlemler ile övünüyor. Kendisini dünyanın en hızlı Blockchain ekossitemi olarak ilan etmenin yanı sıra Solana, kriptoda en hızlı büyüyen ekosistem olarak fark yarattı. Şirket, şu anda Web3, DeFi, NFT’ler dahil 400’den fazla projeyi yönetiyor.

Solana’nın büyümesi, mükemmel ölçeklendirme yetenekleri sunması, sansürden etkilenmemesi, düşük maliyetli olması ve ayrıca ağın projeleri arasında birleştirilebilirlik sunması ve böylece parçalı katman 2 sistemlerine veya parçalanmış zincirlere olan ihtiyacı ortadan kaldırması nedeniyle yaratıcılar için de altcoin projesini çekici hale getiriyor. Bununla birlikte, ağ kullanıcıları, mevcut konsolidasyondan çıktıktan sonra SOL’un fiyatının yükselmeye devam edeceği konusunda iyimser olmaya devam ediyor. An itibariyle, SOL Ağustos ayından bu yana hareketli bir ralli yaşadı ve an itibariyle  160 dolardan işlem görüyor. Daha fazla Solana haberi için, Kriptoarena.com adresini takip edebilirsiniz.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!