Korku ve belirsizlik küresel piyasaları zorlarken Bitcoin fiyatı artabilir

Küresel ekonomi şu anda iyi bir yerde görünmüyor özellikle Birleşik Krallık Fransa ve İspanya gibi ülkeler sınırları boyunca yeni kısıtlamalar uyguluyor. Böylece birçok yerel işletme sahibinin gelecekteki finansal beklentilerini daha da kötü hale getiriyor.

Kripto ekonomisi devam ederken 21 Eylülde Bitcoin (BTC) birkaç hafta boyunca 11 bin dolar civarında kaldıktan sonra yaklaşık yüzde 6.5 düşüşle 10 bin 300 dolar seviyesine geriledi. Bununla birlikte bu sefer dikkat edilmesi gereken ilginç şey amiral gemisi kripto paranın altın ve S&P 500 ile aynı anda değer kaybetmesi oldu.

Teknik açıdan Cboe Volatilite Endeksine hızlı bir bakış yukarıda belirtilen zaman aralığı boyunca S&P 500ün oynaklığının oldukça çarpıcı bir şekilde arttığını ve iki aydan uzun bir süre içinde ilk kez 3000 dolar seviyesinin üzerine çıktığını gösteriyor. Birçok yorumcu mart ayındaki kazaya benzer başka bir kazanın yaklaşmakta olabileceğini düşünüyor.

30 dolarlık markanın savaşlar veya terör saldırıları gibi dünyayı sarsan olayların meydana gelmesi için bir üst eşik görevi gördüğünü belirtmek gerekiyor. Aksi takdirde düzenli piyasa faaliyeti dönemlerinde gösterge 20 dolar civarında kalır.

Altına bakıldığında değerli metal de ağır bir şekilde battı ve iki ayın en düşük seviyesine ulaştı. Gümüş ise dokuz yıldaki en önemli fiyat düşüşünü gördü. Altına olan bu azalan ilgi spekülatörlerin özellikle dolar endeksi Japon yeni ve İsviçre frangı gibi diğer ana para birimleri karşısında nispeten güçlü bir pozisyon sürdürdüğü için insanların bir kez daha finansal güvenli liman olarak ABD dolarına yöneldiğine inanmalarına neden oldu.

Avrupadan bahsetmişken bir bütün olarak kıta şu anda potansiyel bir ekonomik kriz riski taşıyor. Birçok ülke COVID-19 korkusunun neden olduğu belirsiz piyasa koşulları nedeniyle ağır bir resesyon tehdidiyle karşı karşıya.

Göründüğünden daha fazlası var mı?

Kripto para altın ve S&P 500 piyasalarının fiyat hareketinde kesin bir korelasyon olsa da kripto borsası bitFlyerın baş işletme sorumlusu Joel Edgerton Cointelegraph ile yaptığı konuşmada değerli metaller gibi diğer varlıklarla karşılaştırıldığında hisse senedi opsiyonları vb. kripto çok daha fazla dalgalanma gösterdi.

Özellikle BTC / USD çiftinin ABD dolarının hareketlerine ve ayrıca ulusal enflasyonu yüzde 2nin üzerine çıkarmayı amaçlayan Federal Rezervin potansiyel strateji değişikliğiyle ilgili tüm tartışmalara duyarlı olduğuna dikkat çekti. Edgerton “Fiyat hareketi esas olarak perakende müşterilerinin düşüşleri satın almaya ve varlıkları biriktirmeye devam ettiği kurumsal işlerden kaynaklanıyor. İzlenmesi gereken önemli bir nokta ABD seçiminin olası etkisi ve eğer bu Fed’in tepkisini mevcut son derece uyumlu tutumundan daha normal bir duruşa değiştirirse” dedi…

Son olarak ABD vergi kodundaki herhangi bir değişikliğin özellikle çeşitli eyaletlerin yanı sıra federal hükümetin de telafi etmek için daha yeni vergi yolları arayışında olmaya devam etmesi nedeniyle kripto piyasası üzerinde doğrudan bir etkiye sahip olabileceğini belirtti.

Yanlış fiyatlandırma devam ediyor

Bank of Americanın Asya-Pacifc bölgesinin eski genel müdürü ve eşler arası ticaret platformu Airswapin arkasındaki firma olan Fluiditynin kurucu ortağı Sam Tabar bir varlık sınıfı olarak kriptonun yanlış anlaşılmaya ve yanlış fiyatlandırılmaya devam ettiğine inanıyor: ” Zamanla insanlar dijital varlık alanının giderek daha fazla farkına varacak ve bu karmaşıklık geleneksel pazarlarla olan ilişkiyi azaltacak.”

Bitcoin geri dönebilir mi?

En son düşüşünün bir parçası olarak Bitcoin yaklaşık 10 bin 300 dolarlık bir fiyat noktasında durdu ve bu da para biriminin sosyal medya duyarlılığının 24 ayın en düşük seviyesine inmesine neden oldu. Bununla birlikte kripto analiz firması Santiment tarafından yayınlanan verilere göre düşündüğümüzün aksine BTC etrafındaki online duyarlılık FUD – korku belirsizlik ve şüphe – bölgesinde gezinirken büyük bir artış görme eğiliminde.

Firma eylül ayının başından beri tanık olunan bu olumsuz online duyarlılık eğiliminin sadece Bitcoin için değil aynı zamanda Ether (ETH) ve diğer bazı dijital para birimleri için de geçerli olduğunu söyledi.

Rapor şöyle devam etti:

“Genel olarak # kriptodaki en iyi satın alma fırsatları ortalama bir trader hem psikolojik hem de finansal olarak düştüğünde ortaya çıkıyor. Metriklerimiz şu anda bunu gösteriyor. “

Herhangi bir kripto para biriminin çevrimiçi duyarlılığı genellikle söz konusu madeni parayla ilişkili sosyal medya veri kümelerinin toplanmasıyla hesaplanır. Bu bilgiler daha sonra verileri olumlu veya olumsuz olarak sıralamak için çeşitli makine öğrenimi protokolleri kullanılarak işlenir. Bazı analitik sağlayıcıları bir madeni paranın şu anda aşırı mı yoksa az mı alınıp alınmadığını belirlemek için farklı sahiplerin ortalama karını ve zararını hesaplayan “gerçekleşen değer için piyasa değeri” veya MVRV olarak adlandırılan bir metriği kullanıyor.

Comments (0)
Add Comment