Kore Merkez Bankası, merkez bankalarının dijital para çıkarmasına gerek görmüyor

Güney Kore Merkez Bankası Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) oluşturmaya gerek görmüyor. Güney Korede kripto para birimi projelerinin çokluğuna rağmen merkez bankası CBDClere yönelme konusunda şüpheci.

Bankanın yetkilisi Eun Han Korenin zaten sağlam bir elektronik ödeme sistemine sahip olduğunu ve CBDClere acil bir ihtiyaç olmadığını söyledi. Han dolaylı olarak aslında Güney Korenin dijital varlık ödemeleri ihtiyacının özel şirketler tarafından sağlandığını belirtmiş oldu.

Dijital varlık işlevlerini etkinleştiren Samsung Pay önde gelen mobil tabanlı ödeme hizmetleri arasında yer alıyor. KakaoPay bir adım daha ileri giderek 2018de uygulama içi ödemeler için KLAY’i oluşturdu. Güney Kore Litecoin ve Dogecoin gibi daha eski dijital varlıkları desteklemiş olan önemli bir pazar.

Ancak dijital varlık kullanımı.

Bütün bunlara rağmen Güney Kore Merkez Bankası dijital varlıkları ve CBDClerin potansiyelini araştırmaya devam edecek. The News Asia’nın haberine göre banka yakın zamanda blok zincir tabanlı varlıkların potansiyelini incelemek amacıyla özel bir araştırma bölümü açtı.

Banka ayrıca ödeme teknolojilerinin ve ekonomik ilişkilerin değiştiğini ve düzenleyicilerin bu değişime uyum sağlaması gerektiğini iddia eden merkez bankaları arasında yer alıyor. Güney Kore Merkez Bankası Bankası Başkanı Jooyeol Lee blok zincirin değişenfinans dünyasındaki meydan okumalardan biri olduğunu belirtmişti…

Comments (0)
Add Comment