Kin (KIN) Nedir?

Kin (KIN) nedir? adlı konu başlığımızı Kriptoarena.com olarak, bu makalemizde yanıtlıyoruz. KIN Token, mesajlaşma uygulaması Kik Messenger ekosisteminin temel para birimidir. İlk aşamada ETH Blockchain ağı üzerinde ERC-20 Token’i olarak başlatılan KIN altcoinler arasında popülerlik kazandı. Daha sonra Eylül 2017 tarihinde piyasaya sürülen bu kripto para birimi yerine “Kik Puanı” denilen ödül sistemi kullanılmaktaydı. KIN projesi özellikle Kik mesajlaşma uygulaması içerisinde topluluk bağlarını güçlendirmeyi sağlar.

2017 yılında ilk Token arzı (ICO) yapılarak yaklaşık 100 milyon dolar toplayan proje, bu başarısıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Daha sonra ICO’sunun kayıt dışı menkul kıymet satıp-satmadığı konusunda davalık olsa da proje altcoin yatırımcıları tarafından hala ilgi görmeye devam etmektedir.

Kin (KIN) projesinin amacı nedir?

Platform, Blockchain’i kullanıcılar ve içerik yaratıcılarını aynı takıma koyan yeni bir ekosistem yaratmak amacıyla geliştirildi. KIN Token, kullanıcıları ürüne çevirmek yerine onların katılımına odaklanarak herkesin birlikte başarmasına imkan sağlamaktadır. Bu sayede platform yeni bir değer bakış açısı sayesinde biz ve onlar ayrımını ortadan kaldırır. Projede, geleneksel yöntemlerdeki kullanıcı verileri toplamak ve kimseye yararı olmayan beğenilme miktarı ortadan kaldırır. Bu sayede daha kullanışlı bir platform elde edilmektedir.

Avantajları neler?

  • KIN, kullanıcılarına yarattığı değere göre adil ödemeler yapan uygulamaların milyonlarca kullanıcısı tarafından kullanılabilmektedir.
  • Kullanıcı ve geliştiricilerin beraber kazanmalarını sağladığı dâhil edici ekosistemi sayesinde yoğun bir etkileşim imkanı yaratmaktadır.
  • İçerik yaratıcıları ve kullanıcılar özellikle platform üzerinden kazanç elde edebilmektedir.
  • Ayrıca uygulama geliştiricileri özellikle başarılı kullanıcı deneyimleri yaratma üzerine odaklanma şansına da sahiptir.
  • Kullanıcılar kişisel bilgilerinin çalınmasından endişe etmeden, en iyi uygulamaların tadını çıkarabilmektedir.
  • Kullanımı oldukça kolay Blockchain araçları sayesinde tamamen gelişim odaklıdır.

Dezavantajları neler?

KIN, CoinTiger, FTX, HitBTC, ZT gibi borsalarda listelendiği için kripto para kullanıcılarının tamamına erişim konusunda problem yaşayabilmektedir. Binance ve Coinbase gibi devlerin listelemesi durumunda gerçek potansiyeline erişebilir.

Kin (KIN) nedir? Nasıl satın alınır?

KIN Token ile şu anda işlem yapılabilen borsalar; FTX, HitBTC, ZT, MEXC, CoinTiger, XT.COM ve Bitget’dir. Coin satın almak için ise aşağıdaki adımlar izlenmektedir:

Öncelikle ilk adım olarak KEEP listeleyen borsaların web/mobil uygulamasına erişim sağlayın. Daha sonra hesap açma adımlarını tamamlayın. Daha sonra kimlik doğrulama ve onay süreçlerini de tamamlayıp, para yatırma adımlarını takip edin. Son adım olarak istediğiniz bakiye tutarınca KEEP Token alım emri oluşturabilirsiniz. Güvenilir soğuk cüzdan hesaplarınızda saklayın.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!