Kıdemli Analist Bitcoin’i İnceledi: Fiyat Yükselecek mi?

Kripto para piyasalarının önde gelen analistlerinden biri olan McGlone, lider kripto para biriminin fiyat performansıyla ilgili yorumlarda bulundu. Peki, Bitcoin fiyatı önümüzdeki günlerde yükseliş yaşayacak mı? İşte detaylar…

“Bitcoin ve Ethereum öne çıkıyor!”

Bloomberg Intelligence’ın kıdemli kripto para stratejisti McGlone’a göre, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri çok düşük seviyelerden işlem görüyor. Şu anda, geçen yıl 10 Kasım’daki tüm zamanların en yüksek seviyesinden neredeyse yüzde 66,4 daha düşük işlem gören Bitcoin, piyasa değeri açısından kripto para birimi alanındaki en değerli dijital varlıklardan biri olmaya devam ediyor. Forbes’a göre, McGlone’un gözlemleri, belirli bir göstergeye odaklanan teknik analizden geliyor. McGlone, Bitcoin’i “kalıcı bir boğa piyasasında aşırı bir indirimde” olarak tanımlayarak, 100 haftalık hareketli ortalamasına kıyasla şimdiye kadarki en düşük fiyata ulaştığını söylemeye devam ediyor. Öte yandan Bloomberg analisti, Federal Rezerv’in rolünün hafife alınmaması gerektiğini belirtiyor. Ünlü stratejistin sözleri ise şu şekilde:

“Bitcoin ve kripto para birimleri, 2021 acelesinin ve dolayısıyla 2022 floşunun önemli bir parçasıydı, ancak Bitcoin ve Ethereum’un öne çıktığını görüyorum.”

Forbes için McGlone, “Bitcoin, bu şekilde giden bir dünyada küresel dijital teminat olma yolunda ilerliyor ve Ethereum, en yaygın şekilde işlem gören token olduğunu kanıtlandığı gibi, dijital devrimin birincil itici gücüdür” sözlerinde bulundu.

Sektörün büyük isimleri BTC hakkında yorumlarda bulundu!

Kripto şirketi Tacen’in kurucu ortağı Budd White gibi sektördeki diğer büyük isimler konuya ağırlık verdi. White’ın görüşü, Bitcoin’in yalnızca aşırı satılmadığı, aynı zamanda şu anda birikim aşamasında olduğu yönünde. Budd White, Forbes’a karşı, “Bitcoin’in Piyasa Değerinden Gerçekleşen Değere veya MVRV’ye bakarsanız, bunu bir civarında görürüz, bu varlığın piyasa değerinin gerçek fayda değerine düştüğünü gösterir” sözlerini kullandı. Bu değer, sektördeki Terra çöküşü ve Elon Musk’ın Tesla Hisselerinde 1 milyar dolarlık satışı gibi büyük tasfiyelerden sonra geliyor.

White, artan rakamların bir sonucu olarak piyasaların daha agresif bir parasal sıkılaştırmayı fiyatladığına dikkat çekti. Bu, kripto para piyasasının hisse senetlerinden ayrıldığına işaret edebilir, ancak White, Bitcoin’in başka bir düşüş yaşayabileceğini inkar etmiyor.

“Bitcoin’in hisse senetlerinden ayrışmasını yaşadığımızı söylemiyorum. Kesinlikle Bitcoin fiyatı açısından bir düşüş daha yaşayabiliriz. Ancak bu göreceli güç bana Bitcoin satışının büyük kısmının geride kalabileceğini söylüyor. Ve piyasalara herhangi bir dışsal şoku engellemek – örneğin kırılmanın eşiğinde olan kredi piyasaları gibi – yatırımcıların hala Bitcoin’e bu seviyelerde iyi bir satın alma fırsatı olarak baktığını düşünüyorum”

Daha önce kriptoarena.com olarak belirttiğimiz üzere Bitcoin şu anda 23,158.23 dolardan işlem görüyor ve Haziran ayından bu yana 25.000’in altında seyrediyor ve dijital varlığın birikim aşamasında olabileceğini ima ediyor. 2021’deki tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 66 düşüşle işlem yaparken, hisse senedi ve kripto düşüşünün henüz net olmayabileceğini belirtmek önemlidir. Yatırımcıları kripto varlıklarından daha fazla geri çekebilecek makroekonomik ve jeopolitik baskılar hala var. Son zamanlarda tüm gözler FED’in yükselen enflasyona ve olası durgunluk tehditlerine nasıl tepki vereceğine çevrildi. Ancak birçok uzman, “kötü haberin” çoktan fiyatlanmış olabileceğine ve yatırımcıların kısa vadede yukarı yönlü hareket görmeye devam edeceğine inanıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!