JPMorgan’dan Çarpıcı Bitcoin ve Altın Raporu: BTC İçin Bu Seviye Mümkün!

Yatırım bankacılığı devi JPMorgan, kurumsal yatırımcıların Bitcoin (BTC)’i altına tercih etmesi durumunda, BTC fiyatının 146 bin doların üzerine çıkabileceğini tahmin ediyor.

 

 Pandemi, Bitcoin için fırsat oldu! Altın, enflasyona karşı işlevini kaybetti!

Bitcoin şu anda en uzun rallilerinden birini yaşıyor. Yaklaşık 1,2 trilyon dolarlık piyasa değeri ile BTC, değerli bir yatırım aracı olarak konumunu güçlendiriyor. ABD merkezli yatırım bankası JPMorgan, kurumsal benimsemedeki bir sıçramanın ortasında Bitcoin için 146 bin dolarlık fiyat hedefini yakın zamanda yeniledi. JPMorgan’ın araştırma raporuna atıfta bulunan Business Insider tarafından yayınlanan bir haber, BTC ve diğer kripto para birimlerine yönelik artan talebin altını çiziyor.

 

JPMorgan stratejisti Nikolaos Panigirtzoglou raporda, “Altına yapılan finansal yatırımın ne kadar büyük olduğu düşünüldüğünde, ‘alternatif’ bir para birimi olarak altından çıkıp BTC’ye yönelen kurumsal yatırım, uzun vadede Bitcoin için büyük bir yükseliş anlamına geliyor” ifadesini kullnadı. JPMorgan, BTC’deki oynaklıkla ilgili bazı sorunlara da değindi. Banka, Bitcoin’in uzun vadeli fiyat artışının, volatilitede görülen tutarlı düşüşe bağlı olduğunu belirtti. Kripto para birimlerinin küresel olarak benimsenmesi hakkında yorum yapan JPMorgan, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin pandemi sonrası uluslararası ekonomide büyük bir avantaj kazandıklarını söyledi. Birkaç küresel hedge fonu ve aile ofisi 2021’de kripto para piyasasına girdi.

 BTC volatilitesi, azalıyor!

Küresel enflasyon yükselişte. Dünyanın dört bir yanındaki ülkeler, pandeminin neden olduğu ekonomik sorunlar nedeniyle enflasyonda sert bir artış bildirdi. JPMorgan‘a göre Bitcoin, bir enflasyon riskinden korunma aracı olarak altın ile büyük bir rekabet halinde. JPMorgan analisti Panigirtzoglou şu ifadeleri kullandı:
Eylül/Ekim 2021 döneminde yatırımcılar arasında enflasyon endişelerinin yeniden ortaya çıkması, BTC’nin enflasyondan korunma aracı olarak kullanılmasına olan ilgiyi yenilemiş görünüyor. Bitcoin’in bir enflasyon koruması olarak cazibesi, belki de altının son haftalarda artan enflasyon endişelerine yanıt vermemesiyle güçlendi.

 

 
Altın ile karşılaştırıldığında, Bitcoin’in yüksek oynaklığı tek zayıflığı. BTC’nin mevcut oynaklığı altından neredeyse beş kat daha yüksek. Oynaklık endişelerine rağmen JPMorgan, BTC’nin gelecekte 146 bin dolar fiyat seviyesinin üzerine çıkma olasılığının altını çizdi. Daha fazla Bitcoin haberi için, Kriptoarena.com adresini takip edebilirsiniz.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!