İsviçre Bankasından Kripto Para Uyarısı: Sert Kış Yıllarca Sürebilir!

Kripto para piyasası zor bir süreçten geçerken, İsviçre Bankası UBS, uzun sürebilecek bir kripto kışı konusunda uyaran bir rapor yayınladı.

 

FED’in faiz artırımı devam edecek

Banka, fiyatların yıllarca toparlanmayacağı konusunda korkutan bir uyarıda bulundu. Bankanın analistleri, böylesi bir sürece yol açabilecek çeşitli nedenlerin altını çizdi. Kripto para piyasası, son birkaç gündür benzeri görülmemiş bir çöküşe tanık oldu. İsviçre Bankacılık devi UBS, daha fazla fiyat çöküşü konusunda uyardı. Bankaya göre, fiyatlar önümüzdeki yıllarda toparlanmayacak. Ayrıca, James Malcolm liderliğindeki bir grup analist, müşterilerini uyaran bir rapor hazırladı. Rapor, kripto paraların 2022’de yatırımcılar arasında popülaritesini kaybettiği konusuna odaklanıyor.

 

UBS analistleri tarafından hazırlanan raporda, kripto para piyasasındaki kaosun temel nedeni olarak Federal Rezerv’in faiz artırımlarının bir sonuc olarak kripto para birimlerinin çekiciliğini azalacağına dikkat çekildi. Birçok yatırımcı, Bitcoin gibi kripto varlıklarını iyi bir alternatif değer deposu olarak görüyor. Raporda ayrıca ABD hükümeti tarafından sağlanan teşvik yardımlarının 2020 ve 2021’de kripto para fiyatlarını artıran önemli bir faktör olduğu iddia edildi. ABD ekonomisinde yükselen enflasyon kontrol altına alınması için Merkez Bankası’nın faiz artırımı kaçınılmaz. Merkez Bankası enflasyonu hedef alırsa, yatırımcılar yükselen fiyatlara karşı koruma olarak Bitcoin tutmayabilir.

 

Kripto pra birimleri enflasyona karşı korumuyor

Fed’in bu yıl birkaç kez faiz oranlarını artırması bekleniyor. Bu kripto para sektörü için olumsuz bir gelişme. JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, Federal Rezerv’in bu yıl faiz oranlarını dört kattan fazla artırmak zorunda kalacağını düşünüyor. Benzer bir görüş, oranların bu yıl dört kez faiz artırımı göreceğini söyleyen Goldman Sachs tarafından da vurgulandı. Wharton’un finans profesörü Jeremy Siegel, artan enflasyonun Fed’in faiz oranlarını piyasanın beklediğinden çok daha fazla yükseltmesine yol açacağını söyledi.
 
Gerçek şu ki, yatırımcılar, yüksek volatilitesi ile Bitcoin’in (BTC) iyi bir yatırım olmadığı ve birikimlerinin değerlerinin erimesini önlemenin bir yolu olmadığı ortaya çıkıyor. Analistler Bitcoin’in sınırlı arzının onu bir para birimi olarak uygun kılmadığını söylediler. Analistler ayrıca, merkezi olmayan tasarımı nedeniyle Blockchain teknolojisinin ölçeklendirilmesinin zor olduğunu belirtti. Kripto para birimlerinin büyümesini engelleyen bir diğer önemli faktör de regülasyon eksikliği.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!