Uyarı Geldi, Tedbirli Olma Zamanı! İşte Sıradaki ETH Seviyeleri

Lider altcoin projesi Ethereum(ETH), geçtiğimiz hafta keskin bir geri dönüş kaydetti. Ethereum’un piyasa değeri 200 milyar dolara yaklaştığı ve fiyat seviyesinin de 1.500 dolar seviyesini geçtiği görüldü. Haftalık grafiğe bakıldığında ise, ETH fiyatı yüzde 40’tan fazla değer kazanarak altcoin’ler arasında güçlü bir ralliye yol açtı.

ETH ralliye devam edecek mi?

Bununla birlikte, zincir içi veri sağlayıcısı Santiment, ETH etrafındaki genel duyarlılık doğrultusunda yatırımcıların bu toparlanmaya çok az inanmasından dolayı olumsuz kaldığını belirtiyor. Santiment tarafından şunlar paylaşılıyor:

Ethereum’un 12 Haziran tarihinden bu zamana kadar ki süreçte ilk kez 1.500 doların üzerine çıkması, kalabalığın bu toparlanmaya çok az inanmasından kaynaklı gerçekleşiyor gibi görünüyor. Buna rağmen, 30 günlük yatırımcıların ortalama ETH getirisi, Ağustos 2021 tarihinden bu yana en yüksek seviye olan yüzde 28’e yükseldi.

Ethereum fiyatındaki son ralli, özellikle yakın zamanda yaklaşık 1.000 dolar karşılığında ETH satın alan kısa vadeli yatırımcılar adına bir miktar kar getirisi gibi kabul edilebilir. Diğer yandan ise, kazançtaki ETH arzının yüzdesi geçtiğimiz hafta yüzde 15 oranında artış yaşadı. Analistler bu durumun, kazanç hareketliliği şansının göz ardı edilemeyeceği belirtiyorlar.

Analist yükselişin geçici olduğunu söylüyor

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Veri sağlayıcı Glassnode tarafından bildirilenlere göre, geçtiğimiz ay boyunca dolaşımda bulunan ETH arzının yaklaşık yüzde 7,8’i zincir üzerinde işlem gördü ve el değiştirdi. Kazançta görünen toplam Ethereum arzı ise, mevcut fiyat rallisinden önce yüzde 41 ile en düşük seviyeleri görmesinin ardından şimdi yüzde 56 oranına yükseldi. Ethereum benzeri token’ların piyasa içerisindeki hareketliliğine bakıldığında ise, şu an itibariyle borsalar arasında fonlamanın düşük kaldığı belirtiliyor. Kripto para piyasa analisti Alex Kruger şunları söylüyor:

Üç aylık vadeli işlemler tabanında hareketlilik düz ve neredeyse sıfıra yakın. Binance & Bitfinex borsalarında 1.200 dolar seviyesine düştüğünden, FTX’te fiyatın sabit kaldığından ve OKEX’te ise artış göstermesinden bu yana perp açık faizi.

Analist Ethereum’un zaten oldukça sağlam bir yükseliş gösterdiği göz önüne alınması ile birlikte, mevcut fiyatta herhangi bir yeni pozisyon oluşturmaktan kaçınılabileceğini savunuyor. Ayrıca, CoinShares tarafından belirtilenlere göre lider altcoin projesi Ethereum (ETH), elde edilen bir miktar kazancı düşündüren üç haftalık ardışık girişler sonrasında geçtiğimiz hafta 2,6 milyon dolarlık net çıkışa tanık olduğu görülüyor. Şimdi ise bu hareketliliğin devam edip etmeyeceği merak ediliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!