İşte Shiba Inu (SHIB)’nun 2021 Karnesi! Sırada Ne Var?

Meme kripto para birimi Shiba Inu, 2021’de muazzam bir büyüme kaydetmesine rağmen, altcoin SHIB piyasasına yeni holder’lar eklerken, sermaye çıkışları da kaydederek yılı karışık bir notla kapatıyor.

Son bir ayda SHIB piyasasına 80 binin üzerinde holder eklendi

1 Aralık ile 30 Aralık arasında Shiba Inu, holder sayısını 1.021.997’den 1.103.302’ye çıkararak toplamda 81.305 yeni holder ekledi. Bununla birlikte, holder’ların metrik büyümesi, ay boyunca yüzde 24,96 oranında düşen kripto paranın piyasa değerine yansımadı.

Ayın başında SHIB’in piyasa değeri 24,79 milyar dolar iken, 31 Aralık itibariyle meme altcoin’in piyasa değeri 18,60 milyar dolar olarak gerçekleşti. Shiba Inu da kripto para genel kripto para piyasasında yaşanan düzeltmeden kurtulamadı ve fiyat Aralık ayında yüzde 24’ün üzerinde düşüş gösterdi. Yazım sırasında SHIB 0,00003422 dolardan işlem görüyor.

Shiba Inu hala satış baskısı altında

SHIB son aylarda birkaç dönüm noktasına ulaşmış olsa da, token, bir milyonun üzerinde kalmayı başaran artan sayıdaki holder’lara rağmen Aralık ayında sürekli bir baskı altında kaldı. Bu nedenle bu, yeni yatırımcıların Shiba Inu için aşağı yönlü olan satış baskısını dengelemek üzere yeterli Shiba Inu satın almadıkları anlamına geliyor. Özellikle, yeni yatırımcı hala yeni bir SHIB fiyat rallisine bahis yapıyor olabilir ve yeni katılımcıların küçük ölçekli yatırımcılardan oluştuğu iddia edilebilir. Bu tür yatırımcılar için SHIB, Bitcoin gibi diğer varlıkların aksine dahil olmak için uygun fiyatlı bir fırsat sunuyor. İlginç bir şekilde, SHIB geliştiricilerinin token yakma gibi girişimlerde bulunmasına rağmen token fiyat düşüşünden kaçınamadı.

Kriptoarena.com olarak daha önce paylaştığımız üzere, 20-26 Aralık tarihleri arasında toplam olarak 1.140.746.704 SHIB token’ı yakıldı. Yakma faaliyetlerinin Shiba Inu arzını azaltmada kritik bir etkisi bulunuyor. Bu işlem holder’lar tarafından olumlu fiyat hareketini tetiklemek için bir destek olarak bekleniyor. SHIB’in piyasa değerinin düşmesine rağmen, token 2021’in en popüler kripto para birimleri arasında kalmaya devam ediyor. Ayrıca, 188 milyondan fazla görüntülenen ‘Dogecoin katilinin’ bu yıl en çok görüntülenen kripto para birimi olduğunu ve onu Bitcoin’in izlediği görülüyor. Son olarak, bir noktada SHIB’in piyasa değerine göre, meme kripto para birimi Dogecoin’i kısa bir süre için de olsa geçtiğini belirtmek gerekiyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!