İşte Nisan’da Radarınızda Olması Gereken 5 Altcoin

Son iki hafta boyunca, genel anlamda kripto para piyasası, 2 trilyon doların üzerindeki bir değer ile biten oldukça iyi bir yükseliş gösterdi. Bu, Bitcoin ve altcoin fiyatlarında güçlü bir ralli ile birlikte gerçekleşti. Nisan 2022’de, mevcut fiyat seviyelerinde satın almaya değer ilk beş altcoin projesini Kriptoarena.com olarak izin için inceledik.

1. Cardano (ADA)

Cardano’nun ADA kripto para birimi, ADA fiyatının yüzde 60’tan fazla artmasıyla son iki haftada güçlü bir büyüme ivmesi gösterdi. Bu haftanın başlarında 28 Mart’ta ADA, bir ayın en yüksek seviyesi 1,25 seviyesine dokundu. Ayrıca, bildirdiğimiz gibi, yüksek hacimli işlemlere sahip balinalar geri döndüğü için Cardano kurumsal talepte de bir artış görüyor. Önemli gelişmelerden biri, Milkomeda’nın Cardano’ya Ethereum Sanal Makinesi (EVM) yeteneklerini getiren Layer-2’leri piyasaya sürmesidir. Böylece tüm EVM uyumlu akıllı sözleşmeler Cardano altyapısına kolayca erişebilecek. Ayrıca, Cardano geliştiricileri, Cardano için bir Katman 2 ölçeklenebilirlik çözümü olan bu yılın sonlarında gerçekleştirilecek olan önemli Hydra güncellemesi üzerinde çalışıyor. Son yıllarda, Alonzo hardfork, Cardano’daki DeFi etkinliği de artıyor. Cardano Blockchain, DeFi TVL’nin 300 milyon doları geçmesiyle yeni bir dönüm noktasına ulaştı.

2. Binance Coin (BNB)

Binance Coin (BNB), ilk beş altcoin arasındaki konumunu oldukça güçlü bir şekilde koruyor. Binance Smart Chain’deki (BSC) düşük gas ücreti bunun önemli bir nedeni. Şu anda BNB, 69,6 milyar dolarlık piyasa değeri ile 422 dolar civarında bir fiyattan işlem görüyor. Ayrıca Binance, yakın zamanda Binance Bridge 2.0’ı piyasaya sürdü. Yani proje geliştiricileri, Binance Bridge 2.0’da tüm Ethereum yerel token’larını barındırabilir. Bu hamlenin amacı, DeFi’yi daha geniş bir kitleye erişilebilir kılmaktır. Bu, potansiyel olarak BNB token’larının kullanımını artıracak ve fiyatının artmasına yardımcı olacaktır.

3. Altcoin Solana (SOL)

Bu yılın başlarında yapılan güçlü bir düzeltmeden sonra, Ethereum Layer-1 rakibi Solana, son birkaç hafta içinde oldukça iyi bir yükseliş yaşadı. Mart 2022’nin ortasından bu yana, SOL fiyatı 15 günde yüzde 50’den fazla arttı ve şu anda 120 doların üzerinde işlem görüyor. SOL fiyat rallisi, Solana ekosisteminde meydana gelen yeni gelişmelerin hemen ardından geliyor. En büyük NFT pazar yerlerinden biri olan OpenSea, bu aydan itibaren Solana NFT’lerini listelemeye başlayacağını doğruladı. Ayrıca Solana, Solana platformunda Blockchain tabanlı oyunlar oluşturmak ve işletmek için PUBG’nin ana şirketi Krafton ile el ele verdi. Krafton, Solana ile olan ortaklıklarının Web 3.0 ekosistemine daha yakın olmasına yardımcı olacağını kaydediyor.

4. Terra LUNA

Terra Labs’ın yerel kripto para birimi LUNA, LUNA fiyatı yüzde 100 değer kazandığı için geçen ay oldukça iyi bir yükseliş yaşadı. Basın saatinden itibaren, LUNA güçlü bir şekilde 100 dolar seviyelerinin üzerinde işlem görüyor. Son fiyat rallisi, Terra’nın büyük bir Bitcoin biriktirme çılgınlığında olduğu için gerçekleşiyor. Terra kurucusu Do Kwon, tüm ekosisteme yardımcı olmak için 10 milyar dolardan fazla BTC rezervine sahip olma sözü verdi. Bu hareket, UST stablecoin’inin istikrarını sağlamayı amaçlıyor. Pazartesi günü erken saatlerde Terra, toplam Bitcoin varlıklarını 1,5 milyar doların üzerine çıkaran 135 milyon dolarlık ek Bitcoin satın aldığını duyurdu .

5. Altcoin Ethereum (ETH)

Kripto kasabasındaki herkes, çok beklenen Ethereum Merge güncellemesinden bahsediyor. Ethereum yürütme katmanı ile konsensüs katmanı arasındaki “Merge”, bu yıl Haziran ayı civarında gerçekleşerek ve PoS Ethereum 2.0’ın lansmanına yaklaştırabilir. Bu, ETH topluluğunda çok fazla heyecan yarattı ve analistler, fiyatının yıl sonuna kadar 10.000 dolara ulaşmasını bekliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!