Bank of America Çark Etti: İşte Kripto Paraların Zaferini İlan Eden Rapor!

Bank of America, güncel bir kripto para raporu yayınladı. Rapor, Blockchain, DeFi endüstrisi, NFT’ler ve sektördeki diğer önemli gelişemelere odaklanıyor.

Kripto para sektörü, göz ardı edilemeyecek kadar büyüdü

Bank of America’nın raporu, kripto para birimleri ve merkeziyetsiz finans (DeFi) endüstrilerinin “göz ardı edilemeyecek kadar büyüdüğüne dikkat çekiyor. Bankanın araştırmacıları, istikrarlı bir büyüme ile yaklaşık 221 milyon kullanıcının kripto ticareti yaptığını veya bir DeFi hizmeti kullandığını belirtiyor. Rapora göre,  kurumsal yatırımcıların sektöre artan katılımı, kripto para birimlerinin bireysel yatırımcılar tarafından yönlendirilen geçici bir fenomenden çok daha fazlası olduğunun açık bir göstergesi.
 
Bank of America, 2021’in ilk yarısında DeFi ekosisteminin kurumsal yatırımcılardan 17 milyar dolara yakın fon aldığını belirtirken, bu rakam, 2020’de 5,5 dolar civarındaydı. Bankanın analistlerinden, Alkesh Shah, kripto para sektörünün sadece Bitcoin ile sınırlı olmadığını belirterek, sektörün çeşitlilik ve işlevsellik açısından zenginleştiğini belirtti ve şu açıklamayı yaptı:
 Bitcoin, sektör açısından önemli, ancak kripto ekosistemi çok daha geniş bir sektör. Araştırmamız, finans, teknoloji, tedarik zincirleri, sosyal medya ve oyun dahil olmak üzere sektörler arasındaki etkileşimi keşfetmeyi amaçlıyor.

 Blockchain hayatımızı kökten değiştirecek

Kripto para raporu, ayrıca dünya ile etkileşim şeklimizin Blockchain teknolojilerinin ortaya çıkmasıyla kökten değişebileceğini iddia ediyor. Banka şu ifadeleri kullandı: Yakın gelecekte, telefonunuzun kilidini açmak için Blockchain teknolojisini kullanabilirsiniz; bir Ferrari hissesi, ev, doğal gaz faturası veya pizza almak için, para ödünç almak, ödünç vermek veya para biriktirmek için de Blockchain teknolojisini kullanabilirsiniz.” Bank of America, NFT‘lerin büyümesinin herkes için bir sürpriz olduğunu da vurguladı. Araştırmacılar, bu sektörün balon olabileceğinden korktuklarını da belirttiler.

 

 
Bu rapor, Bank of America’nın Bitcoin’i balon, pratik olmayan ve bir değer deposu olarak çok az kullanımı olarak tanımladığı önceki raporlarla göre büyük  bir tezat oluşturuyor. Mart 20201 gibi yakın bir tarihte Bank of America, Bitcoin’in 60 bin dolara yükselmesinin esasen kripto para biriminin kendi özelliklerinden değil, spekülasyondan kaynaklandığını garanti eden bir rapor yayınladı ve şunları söylemişti:
  Genel olarak, emtialar ve hatta hisse senetleri enflasyonla daha iyi korelasyon sağladığından, Bitcoin’in özellikle bir enflasyon koruması olarak uygun olmadığını görüyoruz. Bu nedenle, Bitcoin fiyatındaki artış tamamen spekülasyondan kaynaklanıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!