İşte 2022’ye Damgasını Vuracak 5 Metaverse Altcoin

Metaverse’ün ortaya çıkışı, 2022’deki tüm kripto para piyasası trendine çok farklı bir yön verdi.
Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Facebook’un, ismini Meta olarak değiştirmesi, Mark Zuckerberg’in Metaverse’ün geleceğinde ne kadar potansiyel gördüğü hakkında pek çok şey söylüyor. Metaverse ekosistemi büyümeye devam ederken en iyi beş Metaverse altcoin projesini Kriptoarena.com olarak sizin için hazırladık.

Altcoin Decentraland (MANA)

Decentraland (MANA), kendisini kullanıcıların içerik ve uygulamalar oluşturmasına, deneyimlemesine ve para kazanmasına olanak tanıyan, Ethereum Blockchain’i tarafından desteklenen bir sanal gerçeklik platformu olarak tanımlanıyor. Kullanıcılar oyun içerisinde daha sonra gezinebilecekleri, üzerine inşa edebilecekleri ve para kazanabilecekleri araziler satın alabiliyorlar. Altcoin MANA, piyasa değeri bakımından en büyük Metaverse coin’i olarak karşımıza çıkıyor. Şu anda MANA, CoinMarketCap verilerine göre son 24 saatte yüzde 3,74 oranında bir artışla 2,47 dolar seviyesinde işlem görüyor.

The Sandbox (SAND)

Bir diğer popüler Metaverse altcoin projesi The Sandbox (SAND); oyuncuların dizayn etme, paylaşım yapma ve oyun içinde varlıkları satabilme yetkisine sahip olduğu, kullanıcılar tarafından yönetilen merkeziyetsiz bir sanal dünya projesidir. Altcoin SAND, oyun pazarının dinamiklerini değiştirmeye ve üreticileri tarafından oluşturulan içerik ile ürettikleri değer açısından ödüllendirmeye çalışan birkaç Blockchain tabanlı sanal dünyadan biri konumundadır. SAND ayrıca Ethereum Blockchain’i üzerine inşa edilmiş bir ERC-20 yardımcı program token’ı olarak karşımıza çıkıyor. Piyasa değeri bakımından en büyük ikinci Metaverse coin’i olan The Sandbox (SAND), şu anda CoinMarketCap verilerine göre son 24 saatte yüzde 0,18 oranında bir artışla 3,83 dolardan işlem görüyor.

Altcoin Axie Infinity (AXS)

Axie Infinity, bireylerin ekosistemde oyun yetenekleri ve ekosisteme katkıları ile token kazanabileceği bir oyun olarak karşımıza çıkıyor. Oyuncular bu oyun ile birlikte evcil hayvanları için savaşabilir, eşya toplayabilir, seviyelerini yükseltebilir ve arazi tabanlı bir krallık kurabilirler. Tüm oyun verilerine ve Axie genetik verilerine üçüncü kişiler kolayca erişilebiliyor, bu sayede topluluk geliştiricilerinin Axie Infinity evreninde kendi araçlarını ve deneyimlerini oluşturmalarına olanak tanınıyor. Altcoin AXS, kısmen oyuncularının sahip olduğu ve geliştirdiği Blockchain tabanlı bir ticaret ve savaş oyunudur. Axie Infinity (AXS), piyasa değeri bakımından en büyük 3. Metaverse coin olarak karşımıza çıkıyor. Axie Infinity, şu anda CoinMarketCap verilerine göre son 24 saatte yüzde 10,06 oranında yükselerek, 54,65 dolar seviyesinden işlem görmeye devam ediyor.

Theta Network (THETA)

Theta, video yayını için özel olarak oluşturulmuş, Blockchain ile çalışan bir ağ olarak karşımıza çıkıyor. Mart 2019’da başlatılan Theta ana ağı, kullanıcıların bant genişliği ve bilgi işlem kaynaklarını eşler arası (peer-to-peer) temelinde paylaştığı merkeziyetsiz bir ağ olarak çalışıyor. Theta kullanıcıları, Theta Network’ün içerik transkripsiyon ve dağıtım merkeziyetsiz uygulaması (dApp) olan Edgecast aracılığıyla diğer kullanıcılarla video paylaşmak için altcoin Theta ödülleri kazanabilirler. Sonuç olarak Theta, çoğu e-spor, müzik, TV, film, eğitim ve kurumsal konferansa odaklanan, büyüyen eğlence odaklı hizmetler ekosistemini güçlendirmek için güvenilir, kullanıcı odaklı bir yöntem sunuyor. CoinMarketCap verilerine göre en büyük 4. Metaverse coin olan Theta Network, şu anda son 24 saatte yüzde 1,45’lük bir artışa imza atarak 3,05 dolardan işlem görüyor.

Enjin Coin (ENJ)

Enjin Coin, Ethereum Blockchain üzerine inşa edilmiş bir kripto para birimidir. Altcoin ENJ, projenin kendi web sitelerinde ve çevrimiçi oyun platformlarında kullanılabilecek bir kripto para olarak tanımlanabilir. ENJ, Inj in Network oyuncu topluluğu tarafından 2009 yılında kuruldu. Enjin, oyun geliştiricileri ve oyun dünyasında iyi bilinen bir marka olarak yer alıyor. Piyasa değeri bakımından en büyük 5. Metaverse coin’i olan Enjin Coin (ENJ), CoinMarketCap verilerine göre son 24 saatte yüzde 2,16 oranında bir artışla 1,78 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!