İşte 2022’de Aya Çıkması Beklenen 5 Altcoin

2021 yılında birçok altcoin, Blockchain ağlarının değerlendirilmesi ve benimsenmesi açısından etkileyici performanslar kaydetti. Bu yıl en iyi performans gösterenlerden bazıları, muhteşem fiyat artışlarını 2022’ye kadar uzatmaya hazır görünüyor. İşte Olivia Brooke’a göre yeni yılda büyük yükselişler kaydedecek 5 kripto para birimi…

Analiste göre 2022’de yükselecek ilk 2 altcoin DOGE ve ADA

Birkaç altcoin, 2021’deki fiyat performansları ve benimsemeleri ve gelecek için verdikleri sözler için 2022’ye girerken umut verici görünüyor. Altcoin projesinin fiyatı, yıl başından bugüne yaklaşık yüzde 2.956,4 arttı. Mayıs ayında tüm zamanların en yüksek (ATH) fiyatı olan 0,75 dolara yükselerek potansiyel fiyatını gösterdi. Analist Olivia Brooke’a göre mevcut fiyatı yaklaşık 0,19 dolarda olan DOGE tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 74,6’lık bir düşüşe sahip olsa da yeni yılda büyük bir çıkış yakalayabilir. Bunun nedeni, Tesla CEO’su Elon Musk ve Dallas Mavericks’in milyarder sahibi Mark Cuban da dahil olmak üzere kilit piyasa aktörlerinden sürekli olarak aldığı destek olarak görülüyor.

Analiste göre önümüzdeki yıl büyük bir patlama yaşayabilecek bir diğer altcoin ise fiyat ve benimseme açısından etkileyici bir yıl geçiren Cardano oluyor. Yılbaşından bugüne, ADA yüzde 698,4 arttı. Cardano, ağın akıllı sözleşme yeteneklerini etkinleştirmede önemli bir dönüm noktasına ulaşmasıyla birlikte Eylül ayında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan yaklaşık 3 dolara ulaştı. Şu anda ADA, tüm zamanların en yüksek fiyatından yüzde 53,1 düşüşle 1,43 dolar civarında işlem görüyor. Bununla birlikte, geliştirilmekte olan sayısız DeFi platformu yeni yılda meyvelerini verirken, Blockchain’in yeni akıllı sözleşme yeteneklerinin kullanılmaya başlamasıyla birlikte fiyatların artması bekleniyor.

Yeni yılda yükselecek diğer altcoin’ler XRP, SHIB ve SOL

Analiste göre yeni yılda yükselmesi beklenen bir diğer altcoin ise Ripple (XRP) oluyor. Popüler kripto para, yıllık yüzde 317,2 büyüdü. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse’a göre 2021, benimsenmesi uluslararası alanda yeni zeminler kazandığı için Blockchain ağı için en iyi yıllardan biri oldu. Ripple, XRP tabanlı İsteğe Bağlı likidite (ODL) hizmetinin BAE ve Japonya dahil olmak üzere uluslararası kilit oyuncular tarafından benimsendiğini gördü. Kriptoarena.com olarak daha önce de bildirdiğimiz üzere Ripple ayrıca, NFT’ler ve CBDC ihracı dahil olmak üzere yeni kullanım senaryolarını XRP ağına getirmek için birkaç önemli oyuncu ile ortaklık yapma ayrıcalığına da sahip oldu.

Tüm bunlar SEC ile olan davaya rağmen olduğu için, piyasa katılımcıları, Ripple’ın lehine gideceği tahmin edilen davanın 2022’de sona erdiğinde, XRP’nin fiyatının onu yeni zirvelere taşıyacak patlayıcı bir artış göreceğini düşünüyorlar. Analist Brooke’a göre benzer şekilde, sırasıyla yüzde 2,997 ve yüzde 12,726 artış gösteren nispeten yeni altcoin’ler Shiba Inu (SHIB) ve Solana (SOL) da yeni yıla girerken çok umut verici görünüyor. Her iki altcoin de 2021’de, özellikle kurumsal yatırımcılardan çok fazla kabul gördü. Bir “Ethereum katili” olarak nitelendirilen Solana ağı, Ethereum için güçlü bir rekabet ortaya koydu. SOL ve SHIB fiyatlarının, yeni yılda benimsenmeleri arttıkça artması bekleniyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!