İngiltere nin online dolandırıcılığa önlem olarak başlattığı Ad-Scam Uyarı Sistemi

İngiltere Reklam Standartları Kurumu (ASA) ve İnternet Reklam Ofisi (IAB) çevrimiçi dolandırıcılık reklamlarını tespit etmek ve kaldırmak için 16 Haziranda yeni bir sistem başlattı.

Sistem insanların hileli reklamları özellikle de ücretli alanlarda görünenleri bildirmelerine izin verecek.

Uyarı sisteminin arkasındaki ana motivasyonlardan biri esas olarak kripto sahtekarlığı ile ilgili reklam dolandırıcılıklarındaki artış hakkında devam eden endişeler olduğunu söyledi.

Kripto dolandırıcılıklarının artmasıyla birlikte endişeler de arttı

ASA finansal düzenleyicinin 2018de kripto mağdurlarının ve Forex gibi yatırımla ilgili diğer dolandırıcılıkların toplam £197 milyon ($255 milyon) üzerinde kaybettiğini ortaya koyduğu İngiltere Finansal Gözlemci Mali Davranış Kurumu (FCA) tarafından açıklanan rakamları aktardı.

ASA genel müdürü Guy Parker şunları söyledi:

“Reklamların büyük çoğunluğu sorumlu bir şekilde kitlelerini bilgilendirme ve eğlendirme amacı taşıyor ancak küçük bir azınlık cezai niyetle yayınlanıyor. Dolandırıcılık reklamı uyarı sistemimiz bu dolandırıcılıkların tespit edilmesinde ve durdurulmasında önemli bir rol oynayacak. ”

 Teknoloji devleri destekliyor

Raporda her iki internet gözlemcisinin de dijital reklam platformlarından ve Google ile Facebook gibi teknoloji devlerinden destek alacağı belirtiliyor.

Ayrıca IAB genel müdürü Jon Mew sistemin internetteki dolandırıcılık reklamlarını tamamen ortadan kaldırmayacak olmasına rağmen konuyla ilgili daha iyi bir düzenlemenin yapılmasına yardımcı olacağını açıkladı:

 “Bu girişim dolandırıcılık reklamlarını kaldırmak için birleşik bir yaklaşım benimser ve hem reklamverenler hem de tüketiciler için çevrimiçi ekosistemin iyileştirilmesinde önemli bir rol oynayacak. Bu reklamların arkasında yatan gayri meşru faaliyetleri ele almak için kolluk kuvvetleri ile birlikte kullanılması gerekiyor.”

FCA gibi İngiltere gözlemcileri ülkenin kripto ortamını denetlemek için aktif olarak önlemler duyuruyor. 

Comments (0)
Add Comment