İngiltere Kripto Borsası Exmo hacklendi

İngiltere merkezli kripto para borsası Exmo 21 Aralık 2020 tarihinde şüpheli para çekildiği tespitinde bulunduğu için para çekme işlemlerini durdurma kararı aldığını açıkladı. Analistler Exmonun 10 milyon dolardan fazla kaybı olduğu tahmininde bulundu.

Borsada sıcak cüzdanları takip eden ekip üyeleri yaklaşık 2:27:02 UTCde BTC XRP ZEC USDT ETC ve ETH gibi kripto para birimlerinin çekildiğini tespit etti.

Exmo güvenlik raporunda “Etkilenen sıcak cüzdanlar toplam varlıkların yaklaşık yüzde 5ini oluşturuyor. Soğuk cüzdanlardaki tüm varlıkların güvende olduğunu vurgulayalım. En önemlisi herhangi bir kullanıcı fonu bu olaydan etkilenirse tamamen Exmo tarafından karşılanacağını garanti etmek istiyoruz” açıklamasına yer verdi.

Ayrıca borsa blog gönderisinde kripto para birimi adreslerinin bir listesini verdi. The Blockun araştırma analisti Igor Igamberdiev borsanın yaklaşık 105 milyon dolar dijital para kaybettiğini belirtti. Exmo dijital para hizmetlerinden ve borsalardan uzlaşmayla bağlantılı listelenen kripto adreslerini engellemelerini rica etti.

Piyasa toplayıcıları borsanın 24 saatlik işlem hacminde 43 milyon dolar (1.890 BTC) olduğunu söyledi. 2013 yılında kurulan Exmo 16 milyon kayıtlı kullanıcıya ve yaklaşık 50.000 günlük yatırımcıya sahip olduğunu belirtti.

Ekibinin olay hakkında araştırma yaptığını ve adres listesini güncel tutacağını söyleyen Exmo “Olayı bu sabah Londra polisine bildirdik ve oradaki siber suç ekibiyle iletişim halindeyiz. Sistemlerimizin ve verilerimizin tüm parçalarını içeren kapsamlı bir güvenlik incelemesi de gerçekleştireceğiz”  dedi. 

Kısa bir süre önce Exmoya İngiltere Finansal Davranış Otoritesinden geçici kayıt statüsü verildi.

Comments (0)
Add Comment