İngiliz The Daily Mirror: Bitcoin (BTC) İngilizlerin 250 Milyar Sterlinine Talip

Karantina nedeniyle harcamalar düşerken gelirler sabit kaldığı için İngilizlerin Haziran ayına kadar banka hesaplarında 250 milyar Sterlin biriktireceği tahmin ediliyor.

Ancak İngiliz The Daily Mirror gazetesine konuşan bir uzman İngilizlerin bu parayı bankada tutmak veya müsrifçe harcamak yerine kazanç elde etmek için alternatif yatırım ve emtia ticaretinde değerlendireceğine inanıyor.

ITI Capitalin pazar başkanı Stephen Kelso tasarruf hesaplarındaki düşük faiz oranları nedeniyle İngilizlerin Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine büyük ilgisi olduğunu ve bu parayı kripto para piyasasına yatırmaya eğilimli olduklarını belirtti.  

İngiltere Merkez Bankası karantina kuralları hafifledikçe tüketici harcamalarının hızla artacağını söylerken Kelso birçok kişinin salgın döneminde kendilerini yeni yatırım biçimleri üzerinde nasıl kazanç sağlayacaklarına dair eğittiğini ve özellikle Bitcoini medyadan yakın takip ettiklerini ifade etti. 

Bu hafta teknoloji şirketi BoEden Andy Haldane harcamalar düşerken gelirler sabit kaldığı için uygulanan üç karantina sırasında 250 milyar sterlin tasarruf edilmiş olacağı fikrini doğruladı.

 Haldane şunları söyledi: 

“Sanırım bu dev tasarruf havuzunun ve hatta çok daha fazlasının ekonomiye sızarak daha hızlı bir toparlanma sürecini hızlandırma potansiyeli var. Neden mi? Çünkü insanlar normal hayatlarna kavuşmak ve aynı zamanda son 12 ayda kaybettikleri sosyal aktiviteleri sosyal hayatı tekrar yaşamakiçin çaresizce bekliyorlar.” dedi.

İngilterede Bitcoine Olan İlgi Giderek Büyüyor 

Ancak Stephen Kelso bu çılgınlığın büyük olasılıkla kripto yatırımlarına doğru kayacağını söyledi.

“İngilizler Covid-19 karantina uygulamaları sırasında milyarlarca sterlin biriktiriyorlar yani kısıtlamalar azalmaya başladığında ekonomistler yatırımcı güveninde keskin bir artışla birlikte tüketici harcamalarında hızlı bir büyüme görmeyi bekliyorlar.. Bu zor dönemde büyük birikim yapanlar Bitcoin gibi alternatif varlıklara yatırım yapacaklar.

Son haftalarda Elon Musk gibi büyük şirketler ve girişimciler tarafından kurumsal olarak benimsenmesi nedeniyle Bitcoinin fiyatı fırladı. Kendi araştırmamız tasarruf sahiplerinin düşük faiz oranlarıyla banka hesaplarında birikimlerini çürümeye bırakmak yerine paralarının kendileri için daha iyi bir gelir getireceği alternatif varlıklar aradıklarını gösteriyor. Yapılan anketlere göre İngilizler geleneksel hisse senetlerine ve Bitcoin gibi yeni varlıklara erişim sağlayan çevrimiçi platformlara giderek daha fazla yöneliyorlar.”

Comments (0)
Add Comment