İngiliz Polisinden Kaçak Elektrikle Bitcoin Madenciliği yapan Tesise Baskın

Birleşik Krallık polisi, binlerce sterlin değerinde kaçak elektrik kullandığı iddia edilen bir Bitcoin (BTC) madenciliği tesisini ortaya çıkardı.

Kenevir çiftliği şüphesi

West Midlands polisinden yapılan açıklamada, Sandwell şehrindeki bir sanayi bölgesinde şüpheli bir kenevir çiftliği için ihbar aldıkları bildirildi. Polisin düzenlediği baskın sonucunda, söz konusu mekanın Bitcoin madenciliği tesisi olduğu ortaya çıktı.

Yetkililere göre, tesisin yoğun kablolama ve kanal kullanımının yanı sıra yüksek insan trafiği kaydettiği ihbarının ardından bina, önce bir kenevir çiftliği olarak kayıtlara alındı. Ayrıca, bir drone da havadan resimler ve videolar çekti. 18 Mayıs’ta gerçekleştirilen  baskında,  polis Bitcoin madencilik donanımının yanı sıra yaklaşık 100 bilgisayara el koydu.

Soruşturma başlatıldı

Sandwell emniyet müdürü Jennifer Griffin, yetkililerin daha önce bölgede başka bir kaçak Bitcoin madenciliği tesisini ortaya çıkardığını belirtti. Baskın sırasında tesisin boş olması nedeniyle hiçbir şüphelinin gözaltına alınmadığını da sözlerine ekledi. Griffin, ayrıca Bitcoin madenciliğinin yasa dışı olmadığını vurgulayarak şunları söyledi:

Kripto para madenciliğinin kendisi yasa dışı değil, ancak burada elektriği ana hatlardan kaçak olarak kullanan bir şebeke ile kariı karşıyayız. Ekipmana el koyduk ve Suç Gelirleri Yasası uyarınca kalıcı olarak el konulacak. Baskın esnasında, binada  hiç kimse yoktu ve tutuklama yapılmadı, ancak binanın sahibi hakkında soruşturma başlatacağız.

Bitcoin madenciliği mercek altında

Bitcoin madenciliği, enerji tüketimi konusunda giderek daha fazla mercek altına alındı. Varlığın son fiyat artışını takiben enerji tüketimi de arttı. Önceki araştırmamız, 5 Mayıs 2021 itibarıyla Bitcoin’in tahmini yıllık tüketiminin 143 TWh olduğunu, bu da Google’ın ve Facebook’un toplamından sekiz kat daha fazla olduğunu gösterdi.

Buna tepki olarak, elektrikli araç üreticisi Tesla, Bitcoin’in aşırı enerji tüketimini ve karbon emisyonunu gerekçe göstererek araç satın alımları için Bitcoin ödemesini askıya aldı. Bazı kripto para analistleri, bu kararın yaşanan BTC fiyat düzeltmesinde ana faktör olduğuna inanıyor. Bununla birlikte, Bitcoin madenciliğini yenilenebilir enerjilere kaydırmak için artan çabalar da var.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Comments (1)
Add Comment