İngiliz Bankadan Şaşırtan Ethereum Tahmini!

Bankacılık devi Standard Chartered’ın en iyi kripto para birimi analisti, aksiliklere rağmen ikinci en büyük kripto para birimi Ethereum (ETH)’un hala 35 bin dolara ulaşmasını bekliyor.

Bankacılık devi: Ethereum (ETH)’un 35 bin dolara ulaşabilir

Business Insider’ın haberine göre İngiliz bankacılık devi Standard Chartered’ın kripto para piyasası araştırma başkanı Geoffrey Kendrick, Ethereum fiyatının uzun vadede 35 bin dolarlık çok yüksek bir hedefe ulaşma kapasitesine sahip olduğunu söylüyor. Önde gelen İngiliz yatırım bankası, geçtiğimiz Eylül ayında ilk kez oldukça iyimser bir hedef açıkladı. O zamanlar kripto para piyasası, hafif bir düzeltmeden sonra başka bir büyük ralliye başlamak için hazırlanıyordu.

Eylül ayında Kendrick, Bitcoin’in 2022’nin başında 100 bin dolar civarında zirve yapacağını belirtti. Tahmini bu yıl başında gerçekleşmedi. Bitcoin Kasım ayında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69 bin doları kaydetmeyi başarırken, ardından makroekonomik faktörlerin tetiklediği bir düşüş döngüsü başladı. Şu anda, en büyük kripto para birimi ABD hisse senetleri ile birlikte düşük performans göstererek 39 bin dolar seviyesinin biraz altında işlem görüyor.

Kripto para piyasasına kurumsal talep devam ediyor

Standard Chartered’ın ana kripto para araştırmacısı, satışlara rağmen kurumsal paranın kripto para piyasasına akmaya devam ettiğine işaret ediyor. Kendrick, Ether’in fiyatının muhtemelen hisse kanıtına yakın zamanda beklenen geçişinden fayda sağlayacağını söylüyor. Daha önce de belirttiğimiz üzere, merakla beklenen ağ güncellemesinin bir dizi gecikmeden sonra bu yıl içinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Analist ayrıca Solana (SOL)’da ayrı olarak en iyi Ethereum rakipleri olarak Avalanche (AVAX) ve Polkadot (DOT)’u seçti. Geçen Temmuz ayında, Standard Chartered birimlerinden biri, kripto para birimlerine yönelik artan kurumsal talepten yararlanmak için bir kripto para birimi aracılık firması kurma planını duyurdu. Ekim ayında Standard Chartered CEO’su Bill Winters, kripto para birimlerinin kalıcı olduğunu söyledi. Merkez bankalarının para politikalarını denemeleri nedeniyle, insanların itibari para haricinde kripto para birimlerine yatırım yapmasının “tamamen makul” olduğunu söyledi. Ethereum ve kripto para piyasası ile ilgili daha fazla güncel haber için lütfen Kriptoarena.com adresini ziyaret ediniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!