İlginç araştırma… Haftada kaç kişi Bitcoin alıp satıyor?

Kripto para birimi analiz şirketi Chainalysise göre mevcut Bitcoinlerin büyük çoğunluğu uzun vadeli yatırımlar olarak tutuluyor.

Haziran itibariyle 18.6 milyon Bitcoin çıkarıldı. Bu 18.6 milyon Bitcoinin yaklaşık yüzde 60ı uzun vadeli yatırım yaklaşımı olan bireyler veya kurumlar tarafından tutuluyor. Hesaplandığında 11.16 Bitcoin rakamına ulaşılıyor.

Öte yandan şirket diğer yüzde 20lik dilimin beş yıl veya daha uzun süredir bulunduğu adresten başka bir adrese geçmediğini ve kayıp Bitcoin olarak kabul edildiğini belirtiyor.

BİTCOİN TEKNİK ANALİZİ İÇİN TIKLAYIN

Chainalysis yayınlanan tüm Bitcoinlerin yüzde 19 veya 35 milyonunun sıklıkla değiş tokuş edildiğini ve alım satımda kullanıldığını belirtiyor.

Haftada 340 bin kişi Bitcoin alıp satıyor

Araştırmasını derinleştiren Chainalysis bu 35 milyon Bitcoin ile kaç kişinin işlem yaptığını ve kim olduklarını belirledi. Buna göre her hafta on milyonlarca insan Bitcoin tutarken ve borsalara 5 milyondan fazla ziyaret gerçekleştirirken 2020 boyunca haftada en fazla 340 bin kişi aktif olarak Bitcoin alıp satıyor. Şirketin diğer tespitlerine göre perakende yatırımcılar borsalara gönderilen tüm transferlerin yüzde 96’sını oluşturuyor.

Öte yandan profesyoneller borsalara gönderilen Bitcoinlerin dolar değerinin yüzde 85ini oluşturuyor. 2020 yılında sayıca az olan profesyonellerin haftada ortalama 39 bin transfer gerçekleştirdiği belirtiliyor.

Araştırma ayrıca tüm Bitcoin arzının yüzde 60ının saklama hizmetleri sunan lisanslı şirketler veya Sanal Varlık Hizmet Sağlayıcıları tarafından yapıldığını ortaya koydu. Bunlar 1 milyona yakın Bitcoine sahip olan Coinbase gibi birçok borsa içerir.

Comments (0)
Add Comment