İkinci dalga riski kripto piyasasını nasıl etkiler?

Dünya Sağlık Örgütü en kötü pandemi senaryosunun henüz gelmediği konusunda uyarıda bulundu. İlk dalga Bitcoin ve borsaya rekor bir yıkım getirirken yatırımcılar ikinci dalganın seyrinden korkmaya başladı.

Dünya Sağlık Örgütünden pandemi uyarısı

En başından bu sürece kadar altı ay geçen pandemide henüz tamamen bir normale dönüş olmadı. Pazar günleri Kara Perşembe denen selloff ise tamamen iyileşme gösteremedi.

Borsa rekor seviyede üç aylık en yakın kapanıştan bir ay önce tüm zamanların en yüksek seviyesini oluşturdu. Bitcoin ve diğer kripto para birimleri 48 saat içinde % 50 veya üzeri bir seviyede düşüş yaşadı.

Zamanla Federal Rezerv ve diğer küresel hükümetler tarafından sunulan teşvik parası ekonomilerin felaketten korunmasına yardımcı oldu. Bununla birlikte bu çabaların virüsün başka bir dalgasıyla mücadele etmek için yeterli olmayabileceğinden söz ediliyor. 

DSÖ başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus İsviçrenin Cenevre kentinde düzenlenen bir brifingde “Birçok ülke küresel düzeyde ilerleme kaydetmesine rağmen pandemi hızlanıyor” dedi ve ekledi:

Bunu söylediğim için üzgünüm ama en kötüsü henüz gelmedi.”

Salgının ikinci dalgası boğa yükselişini geciktirebilir

Salgın ile ilgili başka bir panik dalgasının piyasalar için yıkıcı olacağı kaçınılmaz duruyor. Borsanın V şeklindeki toparlanması tehlikede olurken diğer bir çarpışma yapının bir V şekli yerine bir W oluşturmasına neden olabilecek.

Bitcoinde herkesin beklediği yükselişin daha da gecikebileceği öngörülüyor.

Bir endüstri uzmanı tarafından geliştirilen yeni bir araca göre Bitcoin 2020nin başlarında yeni bir yükselişe hazırlandı. Ancak salgına ve karantinaya ilk tepkinin neden olduğu Kara Perşembe ile izlerini durdurdu.

Varlığın tekrar hazır olması için bir ay veya daha uzun bir süreç söz konusudur. Bu süre zarfında daha geniş finansal piyasanın daha fazla korku ve belirsizlik altında çöküş yaşayacağını gösteriyor

Sermaye başka bir pandemik panik dalgası nedeniyle düşerse Bitcoinin yükselişi de bir süre daha beklemek zorunda kalacak.

Comments (0)
Add Comment