IBM den Bangladeşli ilköğretim öğretmenlerinin emekli maaşları için Blockchain çözümü

IBM Bangladeşli ilkokul öğretmenleri için dijital emeklilik sistemini desteklemek amacıyla dağıtılmış defter teknolojisi (DLT) tabanlı bir mimari oluşturma girişimini duyurdu .

Proof-of-concept IBM Blockchain Platformu tarafından desteklenerek izin verilen bir öğretmen ağı ve diğer paydaşlardan oluşuyor; emeklilik bilgileri kayıt tutma ve GBBnin e-emeklilik sistemine katılan öğretmenlere güvenlik güvenceleri sunmak için blok zincirine yükleniyor.

Pilot ülkedeki BT politikasını denetleyen bir hükümet olan Bangladeş Bilgisayar Konseyi BCC ile ortaklaşa yürütülüyor.
IBMin blockchain platformu dijital emeklilik altyapısının canlı versiyonuna ev sahipliği yapacak.

Bangladeş Hükümeti DLT ile emekli maaşlarını modernize ediyor

BCCnin genel müdürü Parthapratim Deb “Blockchainin ödemelerin doğru ve gerçek bilgilere dayanmasını sağlayarak blok zincirinin e-emeklilik sistemine olan güveni artıracağına inanıyoruz” dedi. 

Deb pilotun Bangladeş hükümetinden daha fazla blockchain girişimine ilham vereceğini öngörerek “Başarısı büyük olasılıkla diğer kurumları çekirdek blok zinciri platformumuz için uygulamaları keşfetmeye teşvik ederek BCCnin devlet dijital hizmetlerini dönüştürme görevini ilerletecek.” yorumunda bulundu.

Pilot Bangladeş Ulusal dijital Mimarlık ekibini veya BNDAYI temsil eden geliştiriciler tarafından Bnda daha önce Bangladeşli devlet kurumları arasında dijital hizmetlerin sunumunu standartlaştırmak için bir e-yönetişim çerçevesi oluşturmuş olan geliştiriciler tarafından önerildi.

IBM Bangladeşteki Blockchain operasyonlarını genişletiyor

IBM Bangladeş toplumunda organizasyonun temelini oluşturan birçok sistemi modernize etmek için son 12 ay içinde Bangladeşte bir dizi blockchain girişimi başlattı.

Aralık ayında IBM ülkenin ilk DLT tabanlı tedarik zinciri finansman platformu Orjonu başlatmak için yerel firma IPDC Finance Limited ile işbirliği yaptı. 

Üç ay önce ülkenin BT Bakanlığı IBMi Bangladeşin başkenti Dakkada bir dijital teknoloji araştırma merkezi kurmak için teknoloji parçası olarak seçti. Tesis blockchain yapay zeka ve büyük veriler dahil olmak üzere çığır açan teknolojilerdeki yeniliği hızlandırmayı amaçlıyor.

Comments (0)
Add Comment