Hindistan İnternet ve Mobil Derneği Hükümete Kripto Paraları Yasaklamama Çağrısında Bulundu

Hindistan’ın kripto para birimi endüstrisiyle çok ilginç ve karmaşık bir ilişkisi var. Geçmişte, kripto para işletmelerinin, bankacılık hizmetleri alması Hindistan Merkez Bankası tarafından engelleniyordu. Bu, Hindistan’daki birçok kripto para ile ilgili firmanın ya kapanmasına ya da hayatta kalmak için faaliyetlerini yurt dışına taşımak zorunda kalmasına neden oldu. Yasak o zamandan beri kaldırılmış olsa da , Hindistan’daki endüstri hala zorluklarla karşı karşıya.

Son zamanlarda, Hindistan İnternet ve Mobil Derneği, kripto para birimleri üzerindeki yasağı desteklemediğini kamuoyuna açıkladı. Bunun yerine, kripto paralar için iyi bir düzenleme yapılmasını istiyor. Dernek, endüstrinin daha geniş kişilere entegre olmasına ve hükümet düzenlemeleri altında faaliyetlerin sürmesine izin verecek sağlam mekanizmaların devreye sokulmasını öneriyor.

Kuruluş yaptığı açıklamada, “Ölçek ve çeşitlilik göz önüne alındığında, Hindistan’daki kripto para ekosisteminin iyi yönetişimi ve düzenlenmesi kritik önem taşıyor ve bu durum gerçekleşirse, Hindistan’ın “Dijital Hindistan “vizyonuna değer katacak” dedi.

Hindistan, dünyanın en büyük kripto para pazarlarından birisi ve token’ların popülaritesi, yasak sırasında bile devam etti.

Hükümet kanadında herkes kripto para endüstrisinin yasaklanması gerektiğini düşünmüyor.. Hindistan Maliye Bakanı Anurag Thakur, hükümetin herhangi bir karar almadan önce dijital para birimlerinden kaynaklanan potansiyel riskleri incelemesi gerektiğini belirtti.

Kripto para birimiyle ilgili bazı düzenleyici kararların, özellikle de yasakların, iç işleyişiyle ilgili cehalet nedeniyle alındığı ve bunların sektörü büyük ölçüde boğmaya devam edebileceği sıklıkla tartışılıyor.

Comments (0)
Add Comment