Hedera Hashgraph (HBAR) Nedir?

Hedera Hashgraph (HBAR) nedir? adlı konu başlığımızı Kriptoarena.com olarak, bu makalemizde yanıtlıyoruz. Kullanıcıların talep ve ihtiyaçlarına göre dizayn edilen HBAR, bireysel ve kurumsal katılımcıların kendi merkezi olmayan uygulamalarını oluşturabilmelerine imkan tanımaktadır. Ayrıca halka açık bir ağdır. Ağ, katılımcı beklentilerine uygun olarak tasarlandığı için bireysel geliştiricilerin ve girişimcilerin yararlanabileceği uygun ve makul çözümler sunmaktadır. Hedera Hashgraph platformunun kamu ağındaki yerel kripto para birimi ise HBAR Coin’dir. Platformun kurucu ortakları ise Dr. Leemon Bairt ve Mance Harmon’dur.

Hedera Hashgraph projesinin amacı nedir?

Hedera projesinin amacı; düşük performanslı ve istikrarsız sistemleri ortadan kaldırıp, artık eskidiği kabul edilen Blockchain tabanlı platformların karşı karşıya kaldığı problemleri çözebilmeyi hedeflemektedir. Platform özellikle alışılagelmiş olan Blockchain yapılarının ötesine geçip, yenilikçi çözüm imkanları da sunmaktadır.

Hedera protokolünün başlangıcında, Ağustos 2018’de ilk Token arzı (ICO) düzenlendi. Daha sonra ise finansman sağlandı. Eylül 2019 yılında ise Mainnet faaliyete geçti. Platformun yerel Token’ı olan HBAR Coin, ICO süreçlerinde uygun fiyatlarıyla yatırımcılara sunuldu.

Avantajları neler?

  • Platform gelişen Blockchain teknolojisine yenilikçi çözümler getirebilmeyi amaçlamaktadır. Bu da projenin sürekli gelişime açık olduğunu göstermektedir.
  • Proje işlem hızlı oldukça yüksek bir ağın kripto para birimidir. Bu sayede özellikle varlığa yönelik talebi piyasanın her döneminde artırabilmektedir.
  • Yalnızca birkaç kodla ağ üzerinde özellikle NFT’ler olmak üzere farklı kripto varlıklar inşa etmek mümkün kılınmaktadır.
  • Ayrıca platform, akıllı kontratlar araçları sayesinde güçlü ve verimli, merkezi olmayan uygulamalar oluşturulmasına imkan tanımaktadır.
  • HBAR Coin fazla sayıda popüler borsada listelenmektedir. Bu sayede kolay erişim sağlanabilmektedir.

Dezavantajları neler?

  • HBAR, kripto para piyasalarında ana akım olarak bilinen BTC, ETH, BSC, SOL, ADA gibi ağların daha fazla talep görmesinden dolayı, Hedera projesine ilgi azalabilmektedir.
  • HBAR Coin, diğer birçok kripto varlık gibi volatil bir yapıya sahiptir. Bu nedenle her kripto parada olduğu gibi yatırımları risk barındırabilmektedir.

Hedera Hashgraph (HBAR) nedir? Nasıl satın alınır?

HBAR ile şu anda işlem yapılabilen borsalar; Binance, Gate.io, KuCoin, Huobi Global, Bittrex’dir. Bitstamp, Liquid, FMFW.io, OKX, Bybit, MEXC gibi birçok borsada işlem görmektedir. Coin satın almak için ise aşağıdaki adımlar izlenmektedir:

Öncelikle ilk adım olarak HBAR listeleyen borsaların web/mobil uygulamasına erişim sağlayın. Daha sonra hesap açma adımlarını tamamlayın. Daha sonra kimlik doğrulama ve onay süreçlerini de tamamlayıp, para yatırma adımlarını takip edin. Son adım olarak istediğiniz bakiye tutarınca HBAR Coin ile alım emri oluşturabilirsiniz. Güvenilir soğuk cüzdan hesaplarınızda saklayın.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!