Haftanın Altın Fiyatı Grafiği Çıktı: İşte İlginç Seviyeler!

Altın fiyatı, Cuma günü geçen haftanın aralığında kapandı. Böylelikle ABD doları, Federal Rezerv’in yakında daha az agresif hale geleceğine dair artan beklentilerin baskısıyla, üst üste ikinci hafta boyunca düşmesine rağmen yükseliş bölgesine asılı kaldı. Altın fiyatı, 1,667.11 dolardan yaklaşık yüzde 1.14 düşerek 1,644.38 dolar seviyelerinden kapandı ve 1,638.12 dolara düştü. Para birimleri sepetine karşı dolar kurunu ölçen DXY endeksi, 110.288 gibi düşük bir seviyeye geriledi ve kilit trend çizgisi desteğinden tekrar destek aldı. Böylece bu hafta önümüzdeki risk olaylarına karşı savunmasız kalacak.

Altın fiyatlarını etkileyen faktörler ve piyasalara genel bakış

Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, Federal Açık Piyasa Komitesi’nin önümüzdeki hafta üst üste dördüncü kez 75bp faiz artırımı yapması bekleniyor ve politikayı daha istikrarlı bir seviyeye getirmek isteyebilir. Bununla birlikte, sıcak ABD Tüketici Fiyat Endeksi muhtemelen Fed’in agresif tavrının devam etmesini sağlayacaktır. Piyasaların odak noktası, gelecekteki artışlar için rehberli niteliğinde olan basın toplantısında olacak. Artışlardan sonra, başkan Jerome Powell, Fed’in aşırı sıkılaştırma endişeleri arasında faiz artırımlarının hızını yavaşlatacağına dair piyasa spekülasyonları karşısında faiz oranlarını artırmanın yanı sıra herhangi bir şey taahhüt etmeden önce ekonomik tepkileri ölçmek isteyebilir.

Bu arada, verilerin ABD ekonomisinin üçüncü çeyrekte yıllık bazda yüzde 2,6 büyüdüğünü, yüzde 2,4’lük büyüme tahminlerini aştığını ve art arda iki çeyrekte ekonomik daralmadan toparlandığını göstermesinin ardından Perşembe günü dolar yüzde 0,8 yükseldi. TD Securities analistleri altın fiyatı ile ilgili şunları söyledi:

Fiyatın daha yüksek olmasına ve piyasaların çok uzak olmayan bir gelecekte enflasyonun düşmesi konusunda söylentilere ve ABD merkez bankasının sıkılaştırma hızını keskin bir şekilde azaltacağını ummasına rağmen, uzun süreli benimsenme artmadı. Bu bize, yatırımcıların şu anda fiyatlandırılanın çok ötesinde hızlanan oranları görmemelerine rağmen, yakın zamanda güvercinsi bir eğim görmediklerini gösteriyor. Gerçekten de altın fiyatlarının düşmesi muhtemel.

Altın fiyatı teknik analizi

Cuma günkü en düşük seviyenin altında bir kapanış, çift dip olmasına rağmen, haftalık trend çizgisi direncinin altındayken, kararlı boğalar için sıkıntılı olacaktır:

Günlük grafikte, M formasyonu sadece gelişimin ilk aşamalarında olabilir, ancak yine de, orada ve fiyat geçen haftanın en yüksek seviyesi olan 1.675 doların ötesine geçebilir ve bu da potansiyel olarak ters omuz baş omuzların oyunda olduğunu gösterebilir. Bu, trend çizgisi direncinin kırılmasına ve ardından 1.688 dolarlık kritik bir yapıya odaklanacak:

 

Bu arada, aşağı yönde, haftalık trend çizgisinin altındayken, fiyatın önceki düşüş dürtüsünün ortalama yüzde 50’lik bir geri dönüşüne zaten düzeltildiği göz önüne alındığında ve şu ana kadar kilit direnci kıramadığı düşşünüldüğünde, aşağı yönlü bir genişleme için güçlü bir argüman var:

Aylık grafik, aşağıdaki gibi bir Kasım mumunu ortaya çıkarabilir:

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!