Hack Saldırısının Ardından Balinalar Bu Altcoin Projesinden Ayrıldı!

Önde gelen kripto para veri analiz şirketlerinden Lookonchain, yakın zamanda yaptığı veri analizlerinde bir balinanın büyük miktarlarda popüler altcoin Fantom (FTM) transferi yaptığını ortaya koydu. Balinanın varlıklarını Binance’e aktardığını gören platform, bir satış için yatırımcıları uyardı! İşte detaylar…

Bu balina altcoin varlıklarını Binance’a aktardı! Satış mı geliyor?

Kripto veri analiz firması Lookonchain’den yakın zamanda gelen bir tweet, genellikle ‘balina’ olarak adlandırılan önde gelen bir dijital varlık yatırımcısının dahil olduğu önemli bir kripto para birimi işlemini ortaya çıkardı. Kimliği açıklanmayan yatırımcı, yaklaşık 4,8 milyon dolar değerinde 16 milyon Fantom (FTM) coinini satmak amacıyla kripto para borsası Binance’e yatırdı. Multichain protokolünde yaşanan son krizden etkilenen işlem geçtiğimiz hafta içinde gerçekleşti.

Lookonchain daha sonra attığı bir tweet’te balinanın bu coinleri ortalama 0,24 dolarlık fiyattan satın aldığını, ancak şu anda her birinin yaklaşık 0,3 dolardan satıldığını açıkladı. Balina ayrıca Binance’den 2,7 milyon Tether (USDT) çekerek FTM coin satışlarından elde edilen ilk kârı ifade etti. Bu faaliyete dayanarak, balina yaklaşık 985.000 dolarlık tahmini bir kâr elde etmektedir.

Bu ağır işlem balina için stratejik bir hamle gibi görünse de, Multichain protokolünü çevreleyen son kargaşayla ayrılmaz bir şekilde bağlantılı.

Multichain sorunları ardından büyük transferler başladı

Bir diğer yandan kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere farklı blockchain’leri birbirine bağlamak üzere tasarlanmış bir kripto para köprü protokolü olan Multichain, kısa bir süre önce CEO’su Zhaojun’un içinde bulunduğu mali sıkıntılar ve yasal sorunlar nedeniyle faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı. Protokol, fon transfer sürelerinin uzamasına neden olan bir yükseltme nedeniyle rotaları askıya aldığı Mayıs ayından bu yana mücadele ediyordu.

DeFi Llama’ya göre, yaklaşık 1,26 milyar dolar değerinde kripto para hala sisteminde kilitli olduğundan, Multichain’in ani çöküşünün yansımaları hala ortaya çıkıyor. Bu duyurunun ardından Multichain’in yerel tokenı MULTI, geçtiğimiz hafta %30,54’lük bir fiyat düşüşü yaşadı. Zhaojun ve kız kardeşinin kısa süre önce Çinli yetkililer tarafından gözaltına alınması, duruma başka bir karmaşıklık kattı. Multichain’in faaliyetlerinin durdurulması, kripto para piyasasındaki dalgalanmanın ve doğal risklerin altını çizerek, yatırımcıların kripto ile ilgili herhangi bir girişime girmeden önce kapsamlı araştırma yapmaları gerektiğini vurguladı. Uzmanlar, geçtiğimiz birkaç hafta boyunca piyasada yaşanan kritik olaylar nedeniyle yatırımcıların temkinli olmasını öneriyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!