Günün Öne Çıkan Çarpıcı Kripto Para Haberleri (1 Mart 2021)

Madenci Satışlarının Düşmesiyle Bitcoin (BTC) Toparlanmaya Başladı

Kabus dolu bir haftayı geride bırakan lider kripto para birimi Bitcoin madencilerden gelen veriler ile rahat bir nefes aldı. Tarihi rekorundan sonra 15 bin dolardan fazla düşen BTC bugün itibariyle ise yeni aya güzel bir başlangıç yaptı. An itibariyle 48.500 dolardan işlem gören Bitcoin’de yatırımcıların umutları yeniden artıyor. Öte yandan Bitcoin Madencilerinin net pozisyon değişikliği 27 Aralık 2020’den bu yana ilk kez pozitife döndü.

Lider kripto para birimi  Bitcoin panik satışlarından sonra yüzde 20’den fazla değer kaybederek 44 bin doların altına kadar geriledi. Bitcoin madencileri net pozisyonları 2021’de ilk kez pozitife döndüğünden dolayı BTC arzını düşürdüler. Yine de bu arzın azalmasının BTC fiyatları üzerinde önemli bir etki yapıp yapmayacağı kesin olarak belli değil. Kripto analiz şirketi Clain’in araştırmasına göre geçmişte madencilerin Bitcoin arzı ile BTC fiyatı arasında önemli bir ilişki olmadığı görüldü.

Önde gelen blockchain analiz şirketlerinden Glassnode tarafından yayınlanan verilere göre BTC madencilerinin net pozisyon değişikliği 27 Aralık 2020’den bu yana ilk kez Cuma günü pozitife döndü ve bu Bitcoin madencilerinin lider kripto para birimini ellerinde tutmayı planladıklarını gösteriyor.

2021’in başından beri Bitcoin madencileri BTC fiyatındaki aşırı ve hızlı artış nedeniyle piyasalara büyük miktarlarda BTC sattı. Glassnode’dan alınan verilere göre BTC madencileri Ocak 2021’in son haftasında ellerinde tuttukları Bitcoin’in büyük bir oranını piyasaya sürdüler.

Bitcoin şirketlerin artan ilgisinin karşısında Şubat ayında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 58 bin dolara kadar çıktı. Tesla BTC’ye 1.5 milyar dolarlık yatırımını duyurdu ve MicroStrategy geçen ay 1 milyar dolarlık BTC satın aldı. BTC fiyatı bireysel müşterilerden gelen büyük satış baskısı ve anonim BTC işlemlerinde artış nedeniyle Şubat ayının son haftasında bir düşüş yaşadı.

Twitter Bitcoin (BTC) Almaya mı Hazırlanıyor?

USDT stablecoin ihraççısı Mart ayına kadar ödenmesi gereken 23 milyon dolarlık bir fidye tehditi aldığını duyurdu. Fidye için verilen son tarih geçti ve Tether ödeme yapmayacağını açıkladı.

Bilgisayar korsanları verilen bir adrese 500 Bitcoin fidye göndermezse Tether’e ait olduğu iddia edilen çok önemli şirket belgelerini yayınlamakla tehdit etti.

Dün  Tether’in resmi Twitter hesabının açıkladığı gibi bilgisayar korsanlarının fidye talepleri yerine getirilmediği takdirde “Bitcoin ekosistemine zarar verecek” belgeleri sızdırmakla tehdit ettikleri iddia edildi. Tether yayınlandığı tarihte 238 milyon dolar değerindeki fidyeyi ödemeyeceğini  belirtmişti. Firma şöyle bir açıklama yaptı:

Bugün ayrıca 500 BTC’nin  bc1qa9f60pved3w3w0p7snpxlnh5t4uj95vxn797a7’ye gönderilmesi için bir fidye tehditi aldık. Tehtid mesajın gönderenler 500 BTC’ yarına kadar hesaba yatmazsa “Bitcoin ekosistemine zarar verecek” belgeleri halka sızdıracaklarını söyledi. Ödeme yapmayacağız

.Firma bu kişilerin amaçlarının net olmadığını belirterek bunun basit bir dolandırıcılık olabileceğini veya Tether ve Bitcoin ekosisteminin geri kalanını baltalamak için daha büyük bir çabanın parçası olabileceğini belirtti.

Bugün Twitter tahvil satışı yoluyla 1.25 milyar dolarlık gelir elde etmeyi planladığını açıkladı. Açıklama Twitter’ın MicroStrategy gibi Bitcoinee yatırım yapacağına dair söylentileri de beraberinde getirdi.

Şirket dönüştürülebilir tahvil satışı ile 1.25 milyar dolarlık gelir elde etmeyi planladıklarını duyurdu ve bu teklifin nedenini kurumsal gayeler olarak belirtti. Ancak kripto para topluluğunda Twitterın MicroStrategy gibi devasa bir Bitcoin yatırımı yapacağına dair spekülasyonlar ortaya çıktı..

Buün yapılan basın açıklamasında Twitter 2026 yılında ödenmesi gereken 1.25 milyar dolarlık bir tutar teklif edeceğini açıkladı.

Şirket elde edeceği bu gelirin potansiyel satın alma işlemleri ve çeşitli işletme sermayesinde kullanılacağını söyledi.

Kurumsal yatırımın arttığı bu günlerde Anthony Pompliano gibi önemli isimler Twitter’ın bu hamlesinin bir Bitcoin yatırımına hazırlık olabileceğini ifade ettiler. Daha önce de MicroStrategy de dönüştürülebilir tahvil satışı yoluyla 1.6 milyar dolarlık bir gelir elde etmiş ardından da önemli miktarda Bitcoin yatırımı gerçekleştirmişti.

Twitter’ın CEO’su Jack Dorsey’in tıpkı Michael Saylor gibi bir Bitcoin tutkunu olduğu düşünüldüğünde Twitter’ın Bitcoin yatırımı yapması çok da şaşırtıcı bir gelişme olmayacak. Jack Dorsey’in CEO’su olduğu bir başka şirket olan Square toplamda 200 milyon doları aşan iki ayrı Bitcoin yatırımı gerçekleştirmişti.

Comments (0)
Add Comment