Güney Koreli uzmanlardan kripto para yorumu

Güney Kore’de önde gelen bir profesör kripto para birimlerinin piyasa durgunluğundan korunduğuna inanmıyor.

Güney Kore basınında çıkan haberlere göre Hongik Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Profesör Hong Ki-hoon kripto para birimlerinin KOVID-19 salgını sırasında güvenli liman olarak “kötü bir seçim” olduğunu belirtti.

Profesör Hong Bitcoin (BTC) gibi kripto varlıkların altın dolar ve hatta ABD Hazine bonoları düzeyinde “güvenli liman varlıkları” olarak görülmemesi gerektiğini söyledi. Bununla beraber Hong finansal piyasalardaki oynaklığın kripto piyasasına daha fazla sermaye akmasına neden olduğunu da ekledi.

Hong güvenli liman varlıklarını ve kripto paralarla ilgili iddiasını şöyle özetledi:

“Güvenli bir liman olmak için iki koşulun karşılanması gerek. Birincisi varlığın değerinin oynaklığı düşük olmalı ve ikincisi piyasa oynaklığının artması beklendiğinde değeri yükselmelidir. Kripto paralar koşullara uymuyor.”

Profesör koronavirüs salgını sırasında kripto hacmindeki artışın nedenleri hakkında da şunları söyledi:

“Piyasalar çöktükten sonra hacimdeki artışın nedeni kaybedilen değeri telafi etmek için yüksek oynaklığa yatırım yapma isteğiydi.”

Öte yandan The Scoop’da yer alan makalede Hong’un görüşleri yanında bir yatırım uzmanının uyarısı da yer aldı:

“Bireysel yatırımcılar genellikle hisse senetlerinin risklerini düzgün bir şekilde yönetemezler ancak kripto para birimlerinin risk faktörlerini ölçmek neredeyse imkansızdır. Tam yatırım yapmadan önce anlamalısınız.”

Comments (0)
Add Comment