Güney Kore, 2021 düzenlemeleri öncesinde kripto vergi yasası üzerinde duruyor

Güney Kore hükümeti ülkenin ilk kripto özel vergi yasasının yayınlanmasından bir yıl önce kripto vergi düzenlemelerinin gözden geçirilmesini şartlı olarak yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Yonhap haber ajansına göre ülkenin maliye bakanı ve başbakan yardımcısı Hong Namk-ki Seulün vergi beyannamelerinde kripto ile ilgili kazançları sınıflandırma şeklini değiştirmeye istekli olduğunu belirtti. Bunun bireyleri ve şirketleri kripto varlıklarında daha az vergi ödemeye yönlendirebilecek bir faktör olduğunu söylemek gerekiyor.

Gelecek yılın Ekim ayından itibaren kripto ile ilgili faaliyetlerden yılda 2.100 USDden fazla kazandıkları her şey için bireyler % 20 vergi ödeyecek. Yerleşik olmayanlar veya denizaşırı şirketler vergi verilerini kaynağında vergilendirilebilecekleri kripto borsalarına sunmak durumunda kalacak.

Ancak yeni yasa eleştirmenleri kriptografinin “finansal varlıklar” yerine “diğer gelirler olarak sınıflandırılmasını doğru bulmadı. Hisse senetleri ve diğer konvansiyonel varlıklar için kullanılan ikinci sınıflandırma değişken bir vergi oranına ve çok daha yüksek bir eşiğe sahiptir. Bireylerin KOSDAQ borsasında listelenen şirketlerdeki yatırımlardan kazandıkları ilk 42.000 ABD Doları üzerinden vergi ödeme gerekliliği bulunmuyor.

“Finansal varlıklar” sınıfında yer almanın ayrı bir olasılık olduğunu öne süren Hong konuyla ilgili yorum yaptı:

“Kripto işlem ayrıntılarını kapsamlı şeffaf ve sistematik bir şekilde izleyebildiğimiz sürece kripto varlıkların finansal varlıklar olarak vergilendirilmesi konusunda bir inceleme yapmamız mümkün olacak.”

Başbakan yardımcısı en büyük muhalefet partisi olan Halk İktidarı Partisi Seo Il-jun için bir milletvekili tarafından vergi konusunda meydan okunduğu Ulusal Meclis Planlama ve Finans Komitesine konuştu.

Seo “Diğer gelir” kategorisi içinde slot makinesi kazançları ve piyango kazançlarının yer aldığını belirterek kripto para birimlerinin bu vergi kategorisi altında ele alınmasını “düşmanca” bir hareket olarak gördüğünü söyledi.

“Kripto varlıklar slot makineleri ile aynı kulvarda değerlendirilmemelidir.”

Comments (0)
Add Comment