Gridcoin (GRC) Nedir?

Gridcoin (GRC) nedir? adlı konu başlığımızı Kriptoarena.com olarak, bu makalemizde yanıtlıyoruz. Gridcoin projesi, 16 Ekim 2013 yılında geliştiricisi tarafından Rob Halförd takma ismiyle piyasaya sürülmüştür. Başlangıçta PoW/PoS hibrit olan GRC, sonrasında PoS’la beraber PoW olarak bilinen özel mekanizmayı benimsemiştir. Böylelikle hesaplama kaynaklarının israfını en aza indirmiştir.

GRC, Blockchain’i çalıştırmak için eşsiz bir hibrit mekanizma kullanmaktadır. Özellikle Blockchain, stake düğümlerinin yıllık %1,5 faiz oranı kazandığı PoS yöntemi kullanılarak güvence altına alınmaktadır. Burada, herhangi bir normal PoS kripto parasına benzeyen şekilde çalışmaktadır. Ayrıca çoğu kripto para, maddi değerin dijital temsilleri olarak takas edilmek dışında başka kullanımının olmadığıyla suçlanmaktadır. Ancak BTC gibi kripto paraları oluşturmak için gereken muazzam bilgi işlem gücü, blokları onaylamak ve kripto para üretmek dışında herhangi bir pratik amaçla kullanılmamaktadır. GRC Coin, bunu sadece kripto para üretmek için Blockchain’in hesaplama gücünü kullanarak değil. Bunların yanında, Bilim, matematik ve bunların da ötesinde araştırmaları ilerletmek için kullanarak değiştirmeyi hedeflemektedir.

Özellikleri neler?

  • Blockchain teknolojisinin yenilikçi uygulaması: GRC, Blockchain’i şimdiye kadar ki en pratik ve yenilikçi uygulamalarından biridir. Özellikle çoğu altcoin, Blockchain’leri kullanarak sadece kripto para birimleri üretir. Ancak GRC, BOINC aracılığıyla önemli bilimsel projelere katkıda bulunmaktadır. Ayrıca bir Blockchain ağının muazzam hesaplama gücünü tam anlamıyla kullanmaktadır.
  • Eşsiz fikir birliği mekanizması: Proje, bir düğümün beyaz listedeki BOINC projelerinden birinde ürettiği hesaplama gücü miktarları ve bilimsel araştırma çıktısı için ödüllendirildiği, türünün tek örneği bir Proof of Research mekanizmasını kullanmaktadır. Buradaki, GRC Blockchain ağındaki her düğümün BTC’de olduğu gibi yalnızca akılsız hesaplamalar yapmadığı anlamına gelmektedir. Bunun yerine, geçerli bilimsel veriler üretip insanlığın yararına aktif olarak katkıda bulunmaktadır. Özellikle bu süreçte orantılı miktarda GRC Token’le ödüllendirilmektedir.
  • Merkeziyetsiz oylama sistemi: GRC Coin ayrıca eşsiz ve merkezi olmayan bir oylama sistemine sahip olmaktadır. Kullanıcılar GRC ağında, resmi olmayan anketlerden hangi projelerin beyaz listeye alınan projeler listesinde yer alması gerektiğinden karar vermeye kadar değişen herhangi bir ankete oy verebilmektedir. Buradaki, gerçek anlamda eşler arası, dağıtılan ve adil bir ekonominin gelişmesini ve kullanıcıların hesaplama güçlerinin hangi projelere bağışlandığını kontrol etmelerini sağlamaktadır.
  • Enerji ve kaynakların verimli kullanımları: GRC Blockchain güvenliğini korumak için PoS mekanizmasını kullanmaktadır. Bütün hesaplama gücü, minimum kaynak israfıyla BOINC projesine gitmektedir. Ayrıca PoS, sürekli madencilik ve enerji kaynağı israfı olmadan Blockchain’i güvence altına almanın en çevre dostu yöntemi olmaktadır.

Gridcoin (GRC) nedir? Nasıl satın alınır?

Şu anda GRC ile işlem yapılabilen borsalar; Txbit ve SouthXchange’dir. Coin satın almak için ise bu aşamalar izlenmektedir:

Öncelikle GRC listeleyen borsanın web/mobil uygulamasına erişim sağlayın. Daha sonrasında borsanın hesap açma adımlarını izleyin. Bir diğer adım olan kimlik doğrulama ve onay süreçlerini de tamamlayın. Bir diğer adım olan borsanın para yatırma adımlarını izleyin. Son adım olarak ise istenilen bakiye tutarınca GRC Coin’i seçerek alım emri oluşturun. Güvenilir hesaplarınızda saklayın.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!