Grayscale CEO’sundan Çarpıcı Bitcoin ETF Yorumu: An Meselesi!

Spot Bitcoin ETF’ye olan talep artarken, sektörün önde gelen isimleri bunun için baskı yapıyor. Piyasa, spot Bitcoin ETF’sinin bu yıl onaylanması konusunda umutlu. SEC, BTC vadeli işlemler ETF’sini onaylama konusunda sorun çıkarmıyor

Grayscale CEO’su: spot Bitoin ETF’sinin onaylanması an meselesi

Bu ayın başlarında SEC, Teucrium Bitcoin vadeli işlemleri ETF’sini onayladı. İlginç bir şekilde, bu vadeli İşlemler ETF’si ”1933 Menkul Kıymetler Yasası” kapsamında onaylandı. Bununla birlikte, diğer BTC vadeli işlemleri ETF’leri geçen yıl içinde ”1940 Yatırım Yasası” kapsamında onaylanmışdı. Grayscale Investments CEO’su Michael Sonnenshein, bu yeni gelişme hakkında şunları söyledi:
SEC açısından bakıldığında, 1940 yasasında 1933 yasasında olmayan çeşitli korumaya yönelik maddeler vardı, ancak bu maddeler SEC’in Bitcoin piyasası ve dolandırıcılık veya manipülasyon potansiyeli konusundaki endişelerini hiçbir zaman ele almadı. Bu nedenle, şimdi vizyonlarını geliştirmiş olmaları ve Teucrium’u 1933 yasası kapsamında onaylamaları, bu argümanı geçersiz kılıyor. Bu yüzden, spot BTC vadeli işlemlerinin onaylanması gerekiyor
 
Grayscale CEO’su, SEC’in spot Bitcoin ETF’yi onaylamasının an meselesi olduğunu söyledi. Yöneticiye göre SEC, vadeli ETF’ye ve spot ETF’ye aynı mercekten bakmalı. Aksi takdirde, menkul kıymetler düzenleyicisi “İdari Prosedür Yasasını”ni ihlal ediyor demektir. Grayscale, Grayscale Bitcoin Trust’ı spot Bitcoin ETF’ye dönüştürmek için başvuruda bulundu. Bu yıl Temmuz ayına kadar SEC’den haber alacaklar. Grayscale CEO, savunmalarını reddederse SEC’e dava açabileceklerini ima etti. Grayscale dışında, SEC’i eleştiren başka isimler de var! Bitwise Asset Management’tan Matt Hougan şunları söyledi:
1940 yasası kapsamında bitcoin vadeli ETF’si onaylandı. 1933 yasası kapsamında Bitcoin vadeli ETF’si onaylandı. Bir sonraki adım, insanların gerçekten istediği bir gelişme, bu da Bitcoin’e direkt bir şekilde maruz kalma sağlayan bir spot Bitcoin ETF’dir.
Bitwise’ın finansal danışmanlarla yaptığı ankete göre, şaşırtıcı bir şekilde yüzde 82’lik bir kesim, vadeli işlemlere dayalı alternatifi yerine spot Bitcoin ETF’yi tercih ediyor.

 Bloombeg, 2023’e işaret etti

SEC, önündeki spot ETF başvurularına yanıt olarak, uzmanlardan spot ETF’ler hakkında görüş ve düşüncelerini iletmelerini istedi. Görüşler, komisyon tarafından öngörüldüğü üzere 240 günlük bir dönemde verilecek. SEC, önceki spot başvuruları reddederken, her zaman bu yatırım sınıfının, yatırımcıların fonlarını riske atacak piyasa manipülasyonuna açık olduğunu belirtmişti. Ancak bu iddia, onaylanmış vadeli işlemler uygulamasının yatırımcıların fonlarını da riske attığını belirttikleri için sektördeki birçok kişi tarafından reddedildi.
 

Bloomberg finans stratejistleri James Seyffart ve Eric Balchunas, SEC’in son zamanlardaki “borsanın” yasal tanımını genişletme önerisinin, düzenleyici kurumun geçen yıl boyunca çok sayıda talebi reddettikten sonra 2023’te spot BTC ETF’lerini onaylamaya hazır olduğu anlamına gelebileceğini söylüyor. Balchunas paylaştığı bir tweet’te, ” Spot Bitcoin ETF’lerinin 2023 yazının başlarında onaylanacağını düşünüyoruz. SEC, kripto platformlarını SEC yönetmelikleri kapsamına alacak olan ‘borsa’ tanımını genişletmeyi teklif ediyor. Bundan sonra onaylanma bir yıl sürebilir. ETF’lere yeşil ışık yakılacak.” ifadelerini kullandı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!