Google böyle diyor: Türkler Bitcoin düşerken satın almaya yöneliyor

Bitcoinin fiyatı Mart ayının ikinci haftasında keskin bir düşüş yaşarken Türkler satın almaya döndü. Bitcoin satın almakla ilişkili Google arama sorgularının sayısı 9 ay boyunca görülmeyen seviyelere yükseldi.

BİTCOİN HİSSE SENETLERİNİN PEŞİNE TAKILDI… TIKLAYIN

Bir numaralı kripto para biriminin 12-13 Martta 8000 $ dan 3700 $ a hızlı bir düşüş yaşadı.

Google verileri Türklerin Bitcoindeki bu düşüş nedeniyle Bitcoin satın almak istediğini gösteriyor. “Bitcoin satın al” ve “bitcoin nasıl satın alınır” arama hacmi 1-7 Mart haftasında yılın en düşük seviyelerinde gerçekleşti. Her bir sorgunun hacmi o hafta 11 olarak ölçüldü. Ancak “bitcoin satın al” sorgusunun hacmi 34e “bitcoin nasıl alınır” sorgusunun hacmi ertesi hafta 54e yükseldi. Bu haftayı izleyen 15-21 Mart haftasında çıkış daha da şiddetlendi. “Bitcoin Satın Al” sorgusu 42ye “Bitcoin Nasıl Satın Alınır” sorgusu 62ye yükseldi.

Google arama hacimlerini ölçmek için 1 ile 100 arasında değişen sorgular sunar. 1 terim için en düşük ilgiyi belirtirken 100 tavanın en üstte olduğu anlamına gelir.

Sorgulamada “Bitcoin nasıl satın alınır” sorgusunun son yıldaki en yüksek arama hacmi (100) 23-29 Haziran haftasında görülmüştür. Bitcoinin fiyatı o hafta 13.880 dolara yükseldi.

Comments (0)
Add Comment