Goldman Sachs, Bu Kripto Para Şirketlerini Satın Alabilir!

Finans devi Goldman Sachs, dünyanın en büyük kripto para borsalarından FTX’in çöküşü nedeniyle likidite sıkıntısı çeken ve iflasa sürüklenen kripto para firmalarını satın almak için girişimlere başlıyor. Goldman Sachs yöneticisi Mathew McDermott, firmalarının bazı kripto firmaları üzerinde durum tespiti yaptığını söyledi.

Goldman Sach zor durumdaki kripto para firmalarını fırsat olarak görüyor

Goldman Sachs yöneticilerinden Mathew McDermott, FTX’in çöküşünün sektörde daha fazla düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu vurguladığı için büyük bankaların alandaki fırsatları gördüğünü söyledi. Yönetici, firmanın şu anda “daha mantıklı fiyatlandırılan” fırsatları gördüğünü ve bazı kripto şirketleri üzerinde durum tespiti yaptığını da sözlerine ekledi. Goldman Sachs şu anda CertiK, TRM Labs, Elwood Technologies ve Coin Metrics gibi çeşitli kripto firmalarının yatırımcısıdır. Bu yılın başlarında, yatırım bankası, kurumsal müşterilerin artan ilgisinin ortasında bir kripto para birimi ticaret masasını yeniden kurdu.

McDermott’a göre, şu anda Goldman’ın dijital varlık ekibi için 70’ten fazla kişi çalışıyor ve banka da kendi özel dağıtık defter teknolojisini inşa ediyor. Goldman, FTX krizinde bir fırsat görüyor. McDermott, kripto borsasının patlamasının “piyasayı kesinlikle duyarlılık açısından geri getirdiğini” söyledi ve “FTX, ekosistemin birçok yerinde bir poster çocuğuydu” dedi. Bununla birlikte, McDermott “altta yatan teknolojinin performans göstermeye devam ettiğine” inanıyor.

McDermott: Bizimle çalışmak isteyen finansal kurumların sayısı artıyor

Bu arada, İngiltere merkezli bir dijital banka, kullanıcıları için kripto para birimlerini alımlarını yasakladı. Bu nedenle, müşterileri Bitcoin (BTC) veya diğer kripto para birimlerini satın alamayacaklar. Bunun dışında kullanıcılar kripto değişim platformlarından da transfer sağlayamayacak. FTX’in çöküşü yatırımcı duyarlılığını azaltırken, bazı kurumsal aktörler, kurumsal benimsemeyi artırmak için çalışmayalar yapıyor. 6 Aralık’ta kripto firması SEBA Bank, Hong Kong ve İsviçre’de kripto için kurumsal kabulü hızlandırmak için finansal hizmetler firması HashKey Group ile ortaklık kurdu.

Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, FTX, likidite sıkışıklığının ardından 11 Kasım’da 11. bölüm iflas koruması için başvuruda bulundu. Kripto borsasının, bağlı ticaret şirketi Alameda Research tarafından riskli bahisleri finanse etmek için müşteri varlıklarına dokunduğu ve iflasa zemin hazırladığı bildirildi. FTX’in çöküşü, yatırımcıların düzenlenmiş ve iyi kapitalize edilmiş oyunculara akın etmeye çalıştığı için Goldman Sachs’ın işlem hacimlerini artırdı. McDermott şunları söyledi:

Artan şey, bizimle ticaret yapmak isteyen kurumların sayısıdır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!