Glassnode’un Son Verileri Bitcoin’in (BTC) Bir Sonraki Adımına Dair Somut İpuçları Veriyor

Piyasada yaşanan düzeltmeye rağmen, Bitcoin (BTC) hodlerları moral olarak iyi durumda. Bu yıl Bitcoin satın alanların çoğu, Bitcoindeki devasa düşüşe rağmen, kripto paralarını satmadı.

Blockchain analiz firması Glassnode tarafından paylaşılan bir grafik, 2021’de Bitcoin satın alanların çoğunun kripto paralarını satmadığını ortaya koydu. Volatilitenin yüksek olduğu bir piyasanın ortasında güçlü bir hodl ruhu garip görünüyorsa, SOPR (Harcanan Çıktı Kar Oranı) metriği, bu duruma bir açıklama getirebilir.

 SOPR Metriği Önemli

Glassnode, satış fiyatını ödenen fiyata bölerek SOPR’yi hesaplar. Firma, SOPR’yi elde etmek için kullanılan metodoloji ve etkileri hakkında ayrıntılı bir rapora sahip. Eğer SOPR 1’in üzerindeyse satıcılar kâr ediyor demektir. Bir ayı piyasasında likidasyonlar devam eder ve değer 1’in altına düşer, burada kayıplar kazançlardan ağır basar.

Şubat ayında, en düşük noktasında bile gösterge 1’in altına hiç düşmedi, bu da rallinin bitmediğine inananlar için iyi bir haber.

Basitçe ifade etmek gerekirse, Glassnode, Bitcoin’e yeni yatırım yapanların, piyasa düzeltmesi sırasında panik satışı yapmadığını açıklıyor:

”60 Günlük SOPR sıfırın altına düşmeden resetlendi.”

2021’de satın alınan Bitcoin’ler, bu son dipte bir kayıpla hareket etmediğinden, bu, yeni yatırımcılardan yüksek oranda hodling yaptığı kanaatine işaret ediyor.”

Büyük Yatırımcılar Sahnede

Glassnode’un göstergesi, bugün büyük kurumlar ve balinalar tarafından yönetilen bir pazarda, duyarlılığı ölçmenin yeni bir yolu olabilir.

Bu şirketler, aşırı para basımı, koronavirüs nedeniyle küresel ekonomide yaşanan durgunluk ve kamu politikalarına duyulan güven kaybının bir sonucu olarak ortaya çıkabilecek olası bir krize karşı bir önlem olarak Bitcoin satın aldı.

Örneğin, MicroStrategy son zamanlarda nakit akışının 4 milyar dolardan fazlasını Bitcoin’e çevirdi. Ayrıca, giderek daha fazla Bitcoin satın almak için yaşanan düzeltmeleri fırsata çevirdi. Benzer şekilde Tesla, 1.5 milyar dolar değerinde Bitcoin satın aldı

Stokt Akış modeline dayalı bir tahmin de benzer sonuçlar gösteriyor ve yükseliş trendinin devam edeceğine ve Bitcoin piyasası için giderek daha iyimser bir havaya işaret ediyor.

Dolayısıyla, yakın gelecekta kurumlar ve yatırımcılar Bitcoin’lerini satmak istemeyecekler.

Comments (0)
Add Comment