Bitcoin (BTC)’e “Balon” Diyen George Soros Çark Etti: BTC Ticaretine Başlıyor!

Boston merkezli finans şirketi State Street’in bildirdiğine göre, ünlü milyarder George Soros’un aile şirketi olan Soros Fund Management, Bitcoin (BTC) ticaretine yeşil ışık yaktı.

Bitcoin ve kripto para piyasası için öneml bir gelişme

Soros Fund Management’in baş yatırım sorumlusu olan Dawn FitzPatrick, Mart ayında yaptığı açıklamada kriptonun “bir dönüm noktasında” olduğunu söylemişti. Fitzpatrick’in bu değerlendirmesi ileri görüşlü bir yorum olarak lanse edildi. Haberin kaynağına göre Soros Fund Management’in CIO’su olan Fitzpatrick, son dönemlerde aldığı kararla Bitcoin ticaretine yeşil ışık yaktı. Ayrıca, şirketin diğer kripto para birimlerinin de ticareti yapabileceği ifade ediliyor.

 

Finans kuruluşunun raporuna göre, aile ofisi yalnızca dijital varlıklar üzerinde faaliyet göstermiyor. Bu da son derece büyük bir bahis anlamına geliyor. Soros, Ocak 2018’de Bitcoin için “balon” ifadesini kullanmıştı. Ancak Soros’un en cüretkar yatırım ilkeleriden bir tanesi ilk aşamalarda parayı balonlara yatırmak. Soros şu ifadeleri kullanıştı:

Oluşan bir balon gördüğümde, ateşe yakıt ekleyerek satın almak için acele ediyorum.

Soros 2010 yılında altın devasa yükseliş kaydederken parasını altına yatırdı ve düşüş yaşamadan önce çıkış gerçekleştirdi.

George Soros kimdir?

Bitcoin ticaretine girmeye hazırlanan George Soros, Macar asıllı yahudi bir Amerikalı milyarder yatırımcı ve hayırseverdir. Mart 2021 itibarıyla, çeşitlı vakıflara 32 milyar dolardan fazla bağışta bulundu. 8,6 milyar ABD doları net serveti olduğu biliniyor. Forbes’a göre, orijinal servetinin yüzde 64’ünü temsil eden 15 milyar doları dağıtmış olması onu (net değer yüzdesi açısından) “en cömert bağışçı” yapıyor

Yugoslavya, Ukrayna gibi doğu Avrupa ülkelerine yaptığı yardımın tutarı, bu ülkelere Birleşmiş Milletler tarafından yapılan yardım miktarını aşmıştır. Bu yüzden kimi çevreler onu “hayırsever” olarak tanımlamaktadır. Ancak bu yardımların siyasi amaçla yapıldığını savunanlar da vardır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Comments (1)
Add Comment