Gemini borsası, Zcash para çekme işlemlerini özel hale getirdi

Tyler ve Cameron Winklevoss tarafından kurulan kripto para borsası Gemini Zcash (ZEC) para çekme işlemlerini daha özel hale getirmek için harekete geçti. ABD merkezli borsa dün korumalı Zcash para çekme işlemlerini desteklediğini duyurdu. Bu kullanıcıların adreslerini veya gönderilen tam miktarı açıklamadan borsadan ZEC coin gönderebilecekleri anlamına geliyor.

Resmi bir blog gönderisine göre bu yeni özellik ZEC para çekme işlemlerinin ilk kez düzenlenmiş bir kripto borsası tarafından destekleniyor. Gemini New York Eyaleti
Finansal Hizmetler Departmanından (NYDFS) onay aldıktan sonra gizli ZEC para çekme teklifinde bulundu.

Blog yazısı “Gemini’nin misyonu bireyi kripto yoluyla güçlendirmektir. Size bu özelliği – gizli şifreli para çekme işlemleri – sağlayarak gizliliğinizin kontrolünü size geri verme ve misyonumuzu ilerletme yolunda bir adım daha atıyoruz” açıklamalarını içeriyor.

Gizlilik odaklı Zcash tokeni 2016 yılında Bitcoinden çatallandı. Kullanıcılar şeffaf t-adresleri ve özel z-adresleri oluşturabiliyor. Özel ZEC adresleri şeffaf adreslerin aksine gönderenin alıcının bilgilerini ve ayrıca işlem tutarlarını gizleyecek şekilde tasarlandı.

Gemini şu anda ZECyi şeffaf t adreslerinde saklıyor. Ancak yeni eklemeyle birlikte Gemini müşterileri artık Zcashlerini korumalı adreslere aktarabilecek.

Zcash için yeni bir başlangıç mı?

Geçen yıl Ağustos ayında önde gelen ABD merkezli kripto borsası Coinbase Birleşik Krallık merkezli platformunda Zcash için saklama desteğini sonlandıracağını
duyurdu.

Gizlilik odaklı coin tokeni kaldırırken Upbit ve OKEx de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki diğer kripto hizmetlerinde aynı durumu yaşadı. Bunun nedeni olarak anonim bir coin olduğu için Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından sağlanan yeni uluslararası yönergeleri karşılamamış olması gösteriliyor.

Bununla birlikte Gemini gibi korumalı Zcash para çekme işlemleri sunan düzenlenmiş bir borsa ile en kötüsünün bittiğini ve coinin gizlilik özellikleriyle dahi borsalar tarafından yeniden listelenebileceğini öneriyor.

Özellikle Gemini varlığı çevreleyen yasal belirsizliğe rağmen Zcashi ilk kez 2018de listeledi. Yeni özellik Zcashin KYC / AML gereksinimleriyle uyumlu olduğunu gösteriyor.

Blog “Aynı zamanda doğru kontroller ve uygun eğitim ile düzenleyicilerin gizliliği etkinleştiren kriptolar konusunda rahat edebileceğini de gösteriyor” gönderisine yer verdi.

Comments (0)
Add Comment