Gallup Araştırması: ABD’deki Bitcoin Yatırımcı Sayısı Son 3 Yılda Şaha Kalktı!

Yakın zamanda yapılan bir anket, Bitcoin (BTC)’in son üç yılda farkındalık, ilgi ve sahiplik açısından genç ABD‘li yatırımcıların ilgisini çektiğini ortaya koydu.

Bitcoin yatırımcı sayısı üç kat arttı!

Küresel analitik ve danışmanlık firması Gallup tarafından yürütülen araştırma, ABD’de Bitcoin sahibi olan yatırımcı sayısının 2018’de yüzde 2’den Haziran 2021’de yüzde 6’ya çıktığını ortaya koydu. Araştırma, “yatırımcıları”  hisse senetleri, tahviller veya yatırım fonlarında 10 bin dolarveya daha fazla yatırımı olan yetişkinler olarak tanımlıyor.

 

Ayrıca, 50 yaşın altındaki yatırımcılar arasında Bitcoin sahipliğinin son üç yılda üç kattan fazla artarak 2018’deki yüzde 3’ten yüzde 13’e çıktığını bildirdi. ancak bu da 2018’deki yüzde 1’den üç kat arttı. Araştırmacılar, Bitcoin yatırımının ana akım yatırımlarla karşılaştırıldığında hala oran olarak geride olduğunu belirtti. Anket, ankete katılan yatırımcıların yüzde 84’ünün hisse senedi endeks fonlarına veya yatırım fonlarına yatırım yaptığını, yüzde 67’sinin bireysel hisse senetlerine ve yüzde 50’sinin tahvillere sahip olduğunu bildirdiğini ortaya koydu.

Bitcoin’i riskli yatırım olarak görenlerin sayısı azalıyor!

Bitcoin sahipliği yüzde 6 oranında yer alırken, yatırımcıların yüzde 11’inin altına sahip olduklarını söyledi. Anketin sonuçları, 22-29 Haziran 2021 tarihleri ​​arasında Amerika‘da 18 yaş ve üzeri 1.037 yatırımcı arasında gerçekleştirilen, Gallup Yatırımcı Endeksi anketinden geliyor. Çalışmanın numunesi, maksimum yüzde 5’lik bir örnekleme hatası marjı ile ABD yetişkin nüfusunu demografik olarak temsil edecek şekilde ölçeklendirildi. Diğer bulgular, Bitcoin ile ilişkili risk algısının üç yıllık dönemde azaldığını ortaya koyuyor. Ankete katılan neredeyse tüm yatırımcılar BTC’yi riskli bir yatırım olarak algıladı, ancak “çok riskli” olarak nitelendiren oran yüzde 75’ten yüzde 60’a düştü. Kalan yüzde 35’in çoğu şimdi BTC’nin “biraz riskli” olduğunu düşünürken, sadece yüzde 5’i hiçbir risk taşımadığını düşünüyor.

 

Gallup, Tesla, Square ve Morgan Stanley gibi tanınmış şirketler tarafından Bitcoin’e yapılan büyük yatırımların, Bitcoin’e daha fazla ana akım güvenilirlik kazandırabileceği sonucuna vardı. Mayıs ve Haziran aylarında kurumsal yatırımcılarla anket yapan benzer bir anket, ankete katılan ve halihazırda kripto varlıkları olan hedge fon yöneticilerinin ve servet yöneticilerinin yüzde 80’inden fazlasının varlıklarını artırma niyetinde olduğunu ortaya koydu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın